TROBADA DE DILLUNS 10 DE DESEMBRE A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Dilluns, 10 de desembre, a la plaça de la Vila

Com cada dilluns, persistents en el nostre compromís solidari, ens vam aplegar a la Plaça de la Vila, convocats per Òmnium, l’ANC i els CDR de Gràcia, per reivindicar la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i en suport als represaliats.

L’acte va començar puntualment a les vuit, amb cinc minuts de silenci, seguits pel “Cant dels Ocells”, a càrrec de músics i públic.

Tot seguit, l’Anna Crosas, en nom d’Òmnium Cultural de Gràcia, va fer la presentació de l’acte i va llegir fragments d’una carta d’en Jordi Sánchez, en què com a gracienc ens agraïa les mostres de solidaritat de cada dilluns i ens demanava de persistir en la nostra lluita pacífica.

A continuació va tenir lloc la intervenció del poeta i agitador cultural Vicenç Altaió, que després d’unes reflexions sobre la llibertat, la cultura i el compromís, va llegir quatre poemes molt actuals de sengles poetes catalans vivents: Perejaume, Joan Minguet Batllori, ell mateix i Dolors Miquel.

Després vam interpretar el cant “No ens mourem d’aquí”, acabat amb aplaudiments.

Seguidament la companya Soledat Farré, en nom de l’ANC, va cloure l’acte amb els agraïments a músics i assistents i recordant el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans,
amb la lectura dels articles 1

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.

i 10 de la declaració

Tota persona té dret, en condicions de plena igualtat, a ser escoltada públicament i amb justícia per un tribunal independent i imparcial, per a la determinació dels seus drets i obligacions o per a l’examen de qualsevol acusació contra ella en matèria penal

i amb referències a la situació dels presos polítics en vaga de fam, interrompudes pels clams de «Llibertat».

Tot seguit vam interpretar el cant dels Segadors, culminat amb els crits de “Visca Catalunya” i “Visca la Terra”.

Finalment es va recordar la cassolada prevista per a les nou del vespre i promoguda pels quatre presos en vaga de fam.

Enric Espelt