TROBADA DE DILLUNS 10 DE SETEMBRE A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Vila de Gràcia, 10 de setembre de 2018

Un dilluns més, a les 20 h, organitzat per ANC Gràcia, Òmnium Gràcia i els CDR’S de Gràcia, la plaça de la vila de Gràcia s’omple per tornar a demanar la llibertat dels presos polítics/ques, el retorn dels exiliats/des i el suport als perseguits.

L’acte, amb l’olor especial de la Diada, i sabent que molts no podran ser-ne partícips, es carrega des del primer moment d’una densa emoció, més forta que altres vegades.

Puntualment, a les 20 h, es guarden els cinc minuts de silenci seguits del “Cant dels Ocells”.

L’actriu Txell Sota, per començar l’acte en si, llegeix el manifest signat per a tot el govern de la Generalitat de Catalunya, a l’exili o empresonat. Un manifest que demana una massiva participació a la manifestació de demà, 11 de setembre de 2018, per tal de “reforçar els grans consensos de país, sense caure en provocacions estèrils”. El manifest acaba amb un desig, d’omplir demà la ciutat de Barcelona de justícia, llibertat i democràcia. Crits espontanis de “llibertat, llibertat” han omplert la plaça després de la lectura.

Seguidament les filles de Joaquim Forn, Beta Forn, i de Jordi Turull, Laura Turull, han donat les gràcies per la invitació a l’acte explicant el perquè finalment van decidir participar en el llibre de Francesc Orteu “Abans ningú deia t’estimo”, on ha partir de diferents convereses alguns fills dels empresonats s’expliquen les seves emocions dels diferents moments, les seves vivències…

La lectura d’alguns d’aquests fragments va a càrrec de l’actor Enric Cambray i l’actriu Júlia Bonjoc.

Amb la versió del “No serem moguts”, el “Cant dels Segadors”, Himne Nacional de Catalunya i amb crits d’independència s’ha donat per acabat l’acte d’aquest dilluns 10 de setembre de 2018, vigilia d’un 11 de setembre que necessàriament es presenta molt diferent al dels anys anteriors.

Jordi Margarit