TROBADA DE DILLUNS 11 DE NOVEMBRE DEL 2019 A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Amb la ressaca d’unes eleccions espanyoles totalment frívoles i centrades a l’atac a Catalunya que, si més no, han servit per a certificar la fermesa del Poble Català en la defensa de la lluita per la seva llibertat i l’assistència d’uns 700 graciencs, convocat per la Plataforma Gràcia per la Llibertat, ha tingut lloc l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics. L’acte d’avui, ha estat especialment dedicat a la lluita poble kurd, simbolitzat per les dones de Rojava.

Hem començat amb el Cant dels Ocells i el record pels companys que són a la Jonquera, per a trencar el suïcida silenci de les institucions europees davant la incessant repressió espanyola contra el poble català.

Tot seguit la companya Maria Catà ens ha presentat la brigadista catalana Judit Ramos Pujol que ens ha parlat de la lluita dels kurds i kurdes per la llibertat i molt especialment de grup de dones lluitadores, “Women defend Rojava”. Per això, hem connectat per “streaming” amb la dita població del Kurdistan, des d’on la guerrillera kurda Nisrine Abdullah ens ha explicat perquè lluiten i com ho fan. La emissió, ha estat seguida amb molta atenció i emoció pels assistents. Ha acabat amb “visques” al Kurdistan i les valentes guerrilleres de Rojava.

Després del recordatori de les activitats previstes per a la setmana vinent, que anirà marcada per les accions del Tsunami Democràtic, l’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeos amb fragments de l’acte de dilluns 11 de novembre.

Vídeos: Tònia Latorre