Amb l’assistència una mica per sota d’allò que és habitual (la temporada estival, es fa notar!), convocada per la Plataforma Gràcia per la Llibertat, ha tingut lloc l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics. L’acte d’avui, ha estat especialment dedicat als mil dies a la presó dels joves d’Alsatsua injustament condemnats per la justícia espanyola i als joves de l’Hospitalet víctimes, també de la campanya de terror espanyola contra el moviment independentista català.

Hem començat amb l’habitual Cant dels Ocells, la presentació de l’acte per part de la companya Pepa Arenós, ha glosat els fets que han dut els nois d’Euskadi a la seva situació actual.

Tot seguit els companys de l’Hospitalet ens han explicat els que els han dut al seu processament i (previsible) condemna i també el clima de repressió que es viu al Baix Llobregat.

La escriptora i publicista Liz Castro, ha explicat el com i el perquè de la seva darrera iniciativa de traduir al català un llibre sobre la lluita no-violenta. Gràcies a l’ajut de diversos col·laboradors, és possible baixar-se’n capítols de la xarxa del llibre en format audio. Al setembre es posarà a la venda la edició en paper.

Després del recordatori per part de la companya Maria Catà de les activitats previstes per a la setmana vinent, amb els actes de la festa major, l’acte, ha continuat el cants dels Segadors.

Per acabar, els assistents, s’han reunit al centre de la plaça per a fer-se una fotografia que es farà arribar als nois d’Alsatsua com a testimoni del suport dels companys de Gràcia.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Fotografia que s’enviarà a Alsasua per a testimoniar el suport als represaliats.