Amb una assistència dins de la mitjana de les darreres convocatòries, la delegació a Gràcia d’Omnium Cultural, el CDR de Gràcia i l’AT de Gràcia de l’ANC, han organitzat l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics.

Ha obert l’acte la Olga Hiraldo secretària d’organització d’ERC a Gràcia, que ha llegit una carta rebuda el 2 de novembre de l’Oriol Junqueras, encoratjant-nos a seguir la lluita i a eixamplar la base de l’independentisme.

Ha seguit el col·lectiu de dones creadores de Gràcia, “Projecte Minerva”, que encapçalades de per la Montse Cosidó i la Josefina Altés han llegit poemes de Miquel Martí i Pol i diverses reflexions seves sobre el moment polític actual.

Després de cantar la versió del “No serem moguts”, que s’ha convertit en l’himne oficiós de la concentració dels dilluns, un representant del CDR de Gràcia ha llegit un comunicat amb la versió del CDR’s dels incidents que es van produir a la nostra ciutat dissabte passat a la tarda. Ha rebut una acollida entusiàstica per part dels assistents a l’acte.

Tot seguit, s’ha agraït l’assistència als presents, renovat la convocatòria per dilluns vinent i recordat els actes que es fan a Barcelona per fer present a la nostra ciutat l’estat de anormalitat que patim.

Hem acabat amb el cant dels Segadors i crits demanant la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

Joan Molina

CARTA D’ORIOL JUNQUERAS DES DE LLEDONERS

Benvolgudes amigues i amics de Gràcia,

És un orgull saber que hi sou, que no defalliu, que seguiu endavant, amb optimisme, lluitadors, treballant, amb un somriure, generosos, cohesionats i amb tota la voluntat i determinació intactes. Sentim el vostè escalf. Sapigueu que ens sentim forts, molt forts, i que no defallirem.

Barcelona és la capital de Catalunya i ha de ser també el far de la lluita pels drets civils i polítics, el far de la lluita per la llibertat, la capital republicana d’una nació que lidera la lluita per la fraternitat, referent internacional, per una societat més lliure i justa, com ho va ser al 36 quan vam proposar l’Olimpíada popular front el jou del feixisme. Necessitem que tothom hi posi el coll, teixint complicitats per avançar.

Sovint us he dit que mereixem guanyar, que volem guanyar i el que hem de fer és guanyar, volem dibuixar el somriure de la victòria com sovint diu el Gabriel Rufian: ‘Somrieu perquè hem nascut per guanyar!’. Som en el camí i sabem que aquest camí no és fàcil, que és ple de paranys, que ens faran patir i que ens volen fer pagar un preu molt alt en forma d’escarment. Les peticions de la Fiscalia evidencien els pals de cec de l’estat. Aquest moment històric demana el nostre compromís, la nostra cohesió com a grup humà, intel.ligència política i eficàcia per damunt de la cridòria. Sumar i sumar fins que siguem imbatibles.

Tard o d’hora sortirem de les presons. I en sortirem més forts. Si hem de pagar el preu més alt pel nostre compromís amb la justícia, la llibertat i l’1 d’Octubre, ho assumim. Un cop més, en una conjuntura històrica, assumim la presó conscients que aquesta forma part del camí i que és i ha estat així, en èpoques pretèrites aquí i també en altres latituds. Aquesta llarga història de defensa del país i de construcció d’una majoria republicana ha servit per sumar molts partidaris a la causa de la justícia i la llibertat, tant que avui en som més que mai. Tal com he recordat repetides vegades i no me’n cansaré: Si volem guanyar,si aspirem a una victòria absoluta de país, hem de ser més i això exigeix seduir i convèncer, perseverar.

Volem una victòria de país, inapel.lable, volem una majoria imbatible que faci imparable el nostre ideal Republicà i aquesta majoria comença per Barcelona, per tots els els districtes i barris, per la Vila de Gràcia, per tots i cadascun dels nostres i pobles i ciutats. Ara ens cal que des de Gràcia ajudem solidàriament a la resta de barris a sumar-se a aquesta creixent fam de justícia i set de llibertat que és l’avantsala de la República Catalana.

Molts ànims a totes i tots.
Persevereu perquè jo ho faré, fins que siguem lliures.
Estigueu orgullosos de tot el que hem fet i prepareu-vos per tot el que vindrà.

Una immensa abraçada. Us estimo, guanyarem!

Oriol Junqueras
2 de novembre de 2018
Lledoners

COMUNICAT DELS CDR