TROBADA DE DILLUNS 13 D’AGOST A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Vila de Gràcia, 13 d’agost de 2018

Amb una assistència prou nodrida per l’època de l’any, la delegació a Gràcia d’Òmnium Cultural, el CDR de Gràcia i l’Assemblea Territorial de l’ANC de Gràcia, han organitzat l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics.

Després d’uns minuts de silenci i d’unes breus paraules d’introducció a càrrec de la representant d’Òmnium, hem començat amb la melodia del “Cant dels Ocells”, tocada pels músics i cantussejada pels assistents.

Avui la protagonista de l’acte ha estat la poeta Sílvia Bel Fransi, que després d’uns mots de presentació, ens ha ofert la lectura del poema 46è del llibre “La pell de brau” de Salvador Espriu i una selecció de quatre poemes del llibre “La terra sagna, L’1 d’octubre dels poetes”, entre els quals n’hi havia un d’ella mateixa, declamats tots amb passió i emoció. Hem de fer constar, però, que un dilluns més els “follets acústics” han tornat a fer-nos la guitza durant la intervenció de la protagonista.

Després d’un breu parlament a càrrec del representant de l’ANC per recordar-nos les activitats previstes per als pròxims dies, hem entonat la versió actualitzada del “No serem moguts”, seguit del cant dels Segadors i dels clams de “Llibertat” per als presos i exiliats. A continuació els assistents hem cantat “L’Estaca”, amb què s’ha donat per acabat l’acte, a dos quarts de nou del vespre.

Enric Espelt