Tot comença un dia vint
a tocar l’Oro del Rin
Direcció i Conselleria,
cartera d’Economia

I exactament sis-cents dies després ens trobem, com cada dilluns, a la plaça de Vila convocats per la plataforma GràciaLlibertat per exigir la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió.

Després dels habituals cinc minuts de silenci i de la interpretació del Cant del Ocells a càrrec dels músics de la plaça i dels assistents, en Pere Folguera, que aquesta setmana ha presentat l’acte, ha fet un breu repàs dels esdeveniments de la setmana. Setmana amb bones notícies com ara la que ens ha permès assistir com a espectadors al vodevil que ens han muntat diversos estaments judicials en relació a la presentació de la candidatura del president Puigdemont i dos dels consellers exiliats. També ha fet menció de que la Tamara finalment ha trobat un jutge que es farà càrrec del seu cas, i això, per inversemblant que sembli, es veu que també es pot considerar una bona notícia. Finalment també ha mencionat les males notícies: pintades, agressions, atacs a la llibertat d’expressió, etc.., per desgràcia res que ens sorprengui gaire.

A continuaió ha donat pas a l’activitat principal de l’acte: una de les entitats que formen part de la plataforma GràciaLlibertat, els amics de Teatre amb R de República, ens han presentat l’auca del 20 de setembre, que es va estrenar dijous de la setmana passada, 9 de de maig, a la Rambla de Catalaunya cantonada amb la Gran Via, allà on va començar tot, tal com diu els primer verset de l’auca que hem reproduït.

Tot d’un plegat ha irromput a la plaça en Groucho Marx, que no era una altre que l’actor Manel Barceló qui, a l’antiga manera, és a dir, cantant, en vers i rimant, ens ha narrat els fets d’aquell dia mentre una companya anava desplegant un rotllo de paper on podíem veure els dibuixos de l’auca.

Aquesta auca ha estat editada en paper i, si en voleu un exemplar, podeu contactar amb les persones de l’ADIC d’Economia. Una vegada més, els beneficis que s’en derivin aniran a para a la caixa de solidaritat. No us ho perdeu!

A continuació, hem interpretat una vegada més la cançó No ens mourem d’aquí i finalment en Sergi Miquel Gutiérrez, membre de Barcelona pel Consell ens ha explicat breument en que consisteix el projecte del Consell per la República que aviat està previst que intensifiqui la campanya de captació d’associats.

El company Francesc Rosell ha acomiadat l’acte tal com fem tradicionalment, amb el capítol d’agraïments a les persones que han intervingut en l’acte, als músics de la plaça i a tots els assistents i ens ha anunciat els actes reivindicatius de la setmana.

Josep M. Jené

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé