En un dia molt especial, colpits per la publicació de la sentència del Tribunal Suprem contra els nostres polítics, uns centenars de ciutadans ens vam tornar a congregar a la Plaça de la Vila per reclamar la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i en suport als represaliats, convocats pel col·lectiu @GraciaLlibertat.

La convocatòria prevista es va escurçar per adaptar-la a les circumstàncies del dia i se’n va suprimir la intervenció dels convidats anunciats. Vam començar puntualment a les vuit, amb cinc minuts de silenci, però sense “Cant dels Ocells”.

A continuació, en Celdoni Fonoll va llegir aquesta quarteta composta per a l’acte d’avui:

Justícia falsa,
dicta sentència,
i el poble s’alça:
Independència!

I l’actriu Ma Josep Arenós va fer la lectura del manifest llegit a totes les concentracions que es van fer davant dels ajuntaments. El podeu llegir al final de l’article, acollit amb crits de «Ni un pas enrere».

Tot seguit en Cesc i en Pere, en nom dels organitzadors, van donar compte dels actes previstos per al mateix dia a fi que els assistents poguessin triar:

 1. Columna per anar a la concentració de Pl. de Sant Jaume, pel Carrer Gran i els Jardinets, on es podrien afegir al tall de trànsit que hi havia, o bé continuar Passeig de Gràcia avall.
 2. Concentració a la mateixa plaça de la Vila fins a les dotze de la nit.
 3. Desplaçament a l’aeroport.
 4. Participació en la col·lecta d’aigua, queviures i fruita per als concentrats a l’aeroport, promoguda per «La Barraqueta» a la Plaça del Raspall.

I per als dies vinents van parlar dels actes següents:

 • L’endemà, dimarts, concentració a les vuit del vespre, a concretar per les xarxes, amb espelmes i xiulets.
  Encartellades per Gràcia, que també es concretaran per les xarxes socials.
 • De dimecres a divendres, les Marxes per la Llibertat, a les quals s’ha afegit una sisena marxa convocada dels CDR’s, des de Castelldefels a Barcelona. Els barcelonins poden sortir a rebre les marxes que entraran per diverses vies, divendres, cap a migdia.
 • Divendres és el dia de la vaga general convocada per alguns sindicats. Es recomana de participar-hi activament, i si més no, passivament, no comprant, no consumint, ajudant els participants…

A continuació van recordar els actes habituals de cada setmana:

 • Dimecres, concentració a la Plaça del Rei, a les 20:00
 • Dijous, concentració a la Plaça Molina, a les 19:30
 • Divendres, la caminada de Plaça Catalunya a les 19:00.

I amb la interpretació d’«Els Segadors», i crits d’ «Independència», a un quart i mig de nou, vam donar l’acte per acabat

Enric Espelt

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Lola Capdevila