TROBADA DE DILLUNS 15 D’ABRIL DEL 2019 A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Amb l’assistència d’uns 400 graciencs, convocada per la Plataforma Gràcia per la Llibertat, ha tingut lloc l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics.

Hem començat amb l’habitual Cant dels Ocells, que ha anat seguit de la presentació de l’acte, amb un company que ens ha donat la bona notícia de que el Consell del districte de Gràcia havia aprovat un pla que permetrà salvar l’alzina del carrer de la Encarnació.

Tot seguit en Jordi Matas, president que fou de la Sindicatura Electoral de l’1 d’Octubre ens ha explicat com va anar el seu nomenament i el dels seus companys per part del Parlament i els fets i circumstàncies que van dur a la seva dimissió setmanes abans del Referèndum del 2017 en haver-los amenaçat amb sancions econòmiques que els haurien arruïnat.

Malgrat aquesta dimissió, la fiscalia els ha acusat dels delictes d’usurpació de funcions i de desobediència. Delictes dels que es consideren totalment innocents. Els demanen dos anys i nou mesos de presó a cadascú.

En Jordi, ens explica que consideren un honor l’encàrrec que van rebre dels representants del Poble Català i la seva convicció de que ho tronarien a fer. Les seves paraules, plenes de dignitat, han merescut el reconeixement dels presents.

Després del recordatori de les activitats previstes per a la setmana vinent, l’acte, com és habitual s’ha tancat amb els cants de la versió de “No serem moguts” i dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas