TROBADA DE DILLUNS 15 DE JULIOL DEL 2019 A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Amb l’assistència de més de 500 graciencs, convocats per la Plataforma Gràcia Llibertat, ha tingut lloc l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics. L’acte d’avui, ha coincidit amb la festa d’acollida per part de les famílies gracienques dels nens dels camps de refugiats saharauïs que passaran l’estiu a Catalunya

Hem començat amb l’habitual Cant dels Ocells, la presentació de l’acte per part del company Francesc Rosell, que ha remarcat que encara queda una setmana per a presentar propostes d’acció a la, previsiblement iníqua, sentencia del tribunal suprem espanyol als hostatges independentistes. Ja són molts els companys que han fet arribar la seva proposta i s’espera que siguin molts més.

Tot seguit en Salama Lehbib Alí, de la Comunitat Saharaui de Barcelona, ha recordat als assistents el cas de la (encara) colònia espanyola del Sahara Occidental i el paral·lelisme que, segons ell, hi ha amb el cas català. Ha estat escoltat amb respecte pels assistents.

El company advocat Lluís Mestres, de la Associació Atenes, que vetlla pels drets dels represaliats (i, per extensió de tots els catalans) ha exposat la tasca que fan, alguna de les irregularitats més flagrants del procés als nostres companys hostatges i les accions legals que l’Associació Atenes emprèn contra un estat que cada cop més es treu la disfressa d’una democràcia que, ni li escau, ni veritablement mai ha sentit seva. Les seves paraules són acollides amb entusiasme pels assistents.

Després del recordatori de les activitats previstes per a la setmana vinent, l’acte, com és habitual s’ha tancat amb els cants de la versió de “No serem moguts” i dels Segadors.

Joan Molina