CRÒNICA SOLIDÀRIA A LA PLAÇA DE LA VILA

Vila de Gràcia, 18 de desembre de 2018.

Dilluns, vuit del vespre: la campana del rellotge de nou ronca i a la plaça es fa silenci. No hi ha millor denúncia que la de la persistència dels justos.

Estem a quatre dies del 21D, i al nostre entorn tot està tenyit per la provocació del govern de Madrid. No s’ha sabut trobar millor dia per fer un consell de ministres a la colònia? Calia portar els mil “piolins” o és un nou exercici de cinisme baix i cruel? Sabrem respondre de manera intel·ligent a la seva fatxenderia? Serem prou agosarats, prou astuts, prou continguts, prou estrategs, per encertar en la manera de fer la protesta? Tant de bo!

Avui, en primer lloc ens han acompanyat les cartes del nostre company, Fermí Prat, a en Jordi Sánchez, i la seva resposta. La missiva d’en Fermí, sobreeixint proximitat i tendresa, li deia que el portem íntimament al cor, que cada dia és ben present al nostre pensament, i l’agraïa sincerament l’acte de valentia que havia fet en nom de tots nosaltres. En resposta, el Jordi l’animava a no defallir, perquè, deia, els nostres actes l’ajudaven a persistir en l’empeny.

El segon moment de l’acte ha tingut el protagonisme d’en Celdoni Fonoll. Ens ha llegit quatre poemes recentment publicats, tots ells inspirats pels moments intensos i difícils que estem vivint com a país. Per destacar, un vers ja diu molt: “plantarem cara a la por”.

Per acabar la Roser Latorre, en nom de la Plataforma Veïnal “Gràcia Llibertat”, que aglutina un munt d’associacions i entitats gracienques en favor dels presos, exiliats i represaliats, ens ha llegit el manifest fundacional. D’ell, també, només destacar una frase: “només la força del poble pot garantir la llibertat de totes i tots”.

Xavier Andreu

AQUÍ podeu llegir la carta que Fermí Prat va enviar a en Jordi Sánchez i la resposta AQUÍ.

 

Feu clic AQUÍ per a llegir els poemes que va recitar en Celdoni Fonoll.

La Plataforma Veïnal GràciaLlibertat té com a objectiu la defensa de la llibertat de totes les persones preses, exiliades, encausades i represaliades per motius polítics.

Conscients de l’excepcionalitat que patim, als darrers mesos, per la repressió desencadenada per l’Estat espanyol, volem compartir i organitzar-nos a la cerca que una gran majoria de veïnes i veïns de Gràcia puguem expressar el nostre rebuig decidit als atacs a les llibertats individuals i col•lectives.

Pensem que la contribució de les entitats, organitzacions, moviments i associacions és fonamental per assolir aquest objectiu perquè només la força del poble pot garantir la llibertat de totes i tots. En aquest sentit ens proposem endegar una sèrie d’accions i actuacions.

Des de la Plataforma volem conformar la unitat en defensa de la llibertat, des de les nostres singularitats (culturals, polítiques, socials, …).

Et demanem que t’hi adhereixis i entre totes i tots lluitem per assolir la llibertat de les persones represaliades.

graciallibertat@gmail.com
@GraciaLlibertat

MANIFEST DE LA NOVA PLATAFORMA GRÀCIALLIBERTAT