TROBADA DE DILLUNS 2 DE DESEMBRE DEL 2019 A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Hem començat amb el Cant dels Ocells i tot seguit la companya Anna Crosas d’Omnium Cultural de Gràcia ha fet la introducció de l’acte que avui ha organitzat aquesta entitat, una de les més de cinquanta que conformen la Plataforma “Gràcia per la llibertat” i ens ha presentat la seva presidenta Helena Vicente.

La Helena, ha començat amb una breu introducció de què és la delegació a Gràcia d’Omnium Cultural, una entitat que des de la seva fundació al 1961 ha fet una tasca ingent per salvar la llengua i la cultura catalanes. Des del 2012, tenen la delegació a Gràcia. Ha evocat la figura d’en Jordi Cuixart, que ja du 775 dies d’ignominiosa presó, juntament amb en Jordi Sánchez, i n’ha llegit un escrit.

A continuació la cantant Txell Sota, acompanyada pel guitarrista David González ens ha cantat tres cançons: “Lamento boricano”, una cançó de Puerto Rico, “la Escletxa” d’ella mateixa i de Sílvia Bel i “Te recuerdo Amanda” del malaguanyat cantautor xilè Víctor Jara. Les tres cançons, han despertat l’entusiasme dels prop de 500 graciencs que omplíem la plaça de la nostra vila.

Després del recordatori de les activitats previstes per a la setmana vinent, l’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé