TROBADA DE DILLUNS 2 DE MARÇ DEL 2020 A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Aquest dilluns va fer 46 anys de la mort d’en Salvadador Puig Antich a qui es va dedicar els cinc minuts de silenci amb el que habitualment s’inicia l’acte a la plaça. L’acte ha continuat amb la interpretació del Cant dels Ocells per part dels músics de la plaça.

El company Francesc Rosell ha parlat de la alegria que tots sentim pel sobreseïment de la causa contra dos dels companys perseguits per part del TSJC. Tambè de l’èxit de l’acte del Consell de la República a Perpinyà, malgrat les traves degudes als controls policials a la carretera i a les deficients infraestructures a la Catalunya Nord que van evitar que dos dels vuit autocars que van sortir de Gràcia arribessin a l’esdeveniment a temps.

En Santiago Vidal, ex-senador d’ERC i jutge jubilat, que va patir persecució i inhabilitació per part de l’estat espanyol en haver participat a la elaboració d’un projecte de constitució de la República Catalana, ha exposat la manera com el poder judicial espanyol controla l’estat, malgrat no tots els jutges hi combreguen (encara que si, bona part).

Tot seguit, la Pepa Arenós ens ha presentat el grup “Salvem l’Illa Vallmtijana” que lluita per preservar l’antic taller de la nissaga dels orfebres Vallmitjana de l’amenaça d’enderroc per part del govern municipal. Al novembre passat es van representar, per part d’un grup d’actors, a diversos escenaris graciencs una sèrie d’episodis destacables, amb personatges com Pau Picasso, Margarida Xirgu i la Colometa, que posen en valor l’edifici com a patrimoni cultural gracienc.

Vist l’èxit assolit, aquesta representació, es repetirà el dissabte 7 de març al carrer d’Astúries. A manera de tast, els actors Manel Barceló (Juli Vallmitjana) i Miquel Malillach (Pau Picasso) n’han representat una part, que ha suscitat l’entusiasme dels presents. Animem a tots a assistir-hi, per deixar clar que els graciencs estimem i defensem el nostre patrimoni cultural de l’especulació.

Després del recordatori per part de la Maria Catà de les activitats previstes per a la setmana vinent, caracteritzada per les reivindicacions feministes; en celebrar-se, el 8 de març, el Dia de la Dona Treballadora, l’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé

Foto: Josep Casas