TROBADA DE DILLUNS 20 D’AGOST A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Vila de Gràcia, 20 d’agost de 2018

Avui la celebració de la Festa Major ha condicionat una mica l’acte de la trobada setmanal, que cada dilluns organitzen la delegació a Gràcia d’Òmnium Cultural, el CDR de Gràcia i la territorial de l’ANC de Gràcia, en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics.

A les 20:14, en acabar l’actuació musical programada a la plaça de la Vila, en un espai més reduït però ple de gom a gom, s’ha demanat de fer cinc minuts de silenci, seguits per la interpretació de la melodia del “Cant dels Ocells”, tocada pels músics i entonada pels assistents.

Tot seguit el president dels Castellers de la Vila de Gràcia, que avui eren els convidats de la trobada, ens ha adreçat uns mots de presentació i ha donat pas a la vicepresidenta de l’entitat, Agnès Garreta, que ens ha llegit una carta de la presidenta Carme Forcadell del proppassat 6 d’agost, plena d’agraïment pel suport rebut.

En acabar, la colla castellera ha aixecat un pilar de quatre, coronat amb una pancarta en favor dels presos, entre els aplaudiments dels concentrats.

A continuació hem entonat la cançó “No serem moguts”, seguida pels crits de suport als presos i exiliats. Després s’ha donat algunes indicacions sobre la passejada impulsada pel CDR i els actes de l’endemà, organitzats per l’ANC.

I amb el cant dels Segadors i els crits de Llibertat! s’ha donat per acabada la concentració a les 20.33 del vespre.

Enric Espelt

Pilar de quatre dels Castellers de la Vila de Gràcia

Vídeo de la concentració

Text de la intervenció del president de la colla

Carta de la Carme Forcadell