Comencem amb els Músics de la Plaça, que interpreten El Cant dels Ocells.

Avui, força assistents, duen nas de pallasso en solidaritat amb el company Jaume Pesarrodona, que avui ha comparegut davant del jutge pel “crim” de posar-se un nas vermell al costat d’un policia espanyol. Avui, també, han jutjat a diversos companys per les vagues que van seguir l’1 d’octubre. Els demanen 5 anys. Exigim la seva absolució.

La Pepa Arenós comença parlant dels fets que, ara fa tot just un any, el 23 de setembre del 2019, van dur a la detenció dels companys dels CDR al marc de la operació “Judes”; especialment, de la companya Klara, que havia de ser a la Plaça el mateix dia de la seva detenció. Explica que, malgrat les reticències d’alguns “companys de viatge”, nosaltres, la gent de Gràcia i Llibertat, els vam considerar des del primer moment uns represaliats més per la llibertat de Catalunya i no ens vam creure les (falses) acusacions de terrorisme. Després de la detallada exposició, ens presenta a la Esther Canet, represaliada i membre del moviment “Detingudes23S”.

La Esther, ens explica el calvari que estan passant ella i la seva família arran del seu processament, que li ha provocat, fins i tot, una malaltia, en tenir tres fills petits. També ens presenta el seu company de vida i de lluita, Germinal Tomàs.

Queda molt clar que l’únic objectiu de les accions repressores del corrupte règim del 78, és desmobilitzar l’independentisme i atemorir-nos. No ho han aconseguit, ni ho aconseguiran.

La Lloll Beltran, ens recita un poema compost pel company Celdoni Fonoll, que és acollit amb entusiasme pels assistents.

Aprofitem per a recordar també en Dani Gallardo, el proper inici del judici a la Tamara Carrasco, a qui vam tenir (per vídeo-conferència) a la Plaça. Ha demanat que ningú no vagi davant del jutjat.

Després de passar revista a les accions previstes per la setmana vinent, que recorden les accions que van seguir a l’1 d’octubre, el company Pere ens diu que ens reservem el diumenge 4 d’octubre ja que els companys d’Acció Siracusa, estan preparant un mural a la plaça del Poble Romaní. L’acte, s’acaba amb el Cant dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vìdeo: Joan Bussé

Foto: Josep Casas