QUE DIUEN LES BUTLLETES QUE VAM POSAR A LES URNES?

Els darrers quatre dilluns a la plaça de Vila de Gràcia, una urna del primer d’octubre ha presidit l’acte que fem habitualment per a exigir la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió al moviment independentista. Aquesta urna ha servit per recollir les propostes dels veïns que hi han volgut participar per les accions que hem d’emprendre un cop es faci pública la sentència del judici pels fets de la tardor de 2017. Concretament la pregunta que es feia a la butlleta que s’ha anat repartint per la plaça aquestes darreres quatre setmanes era: “Què vols fer quan surtin les sentències?

L’acte d’aquest dilluns 22 de juliol ha estat dedicat monogràficament a la presentació dels resultats. Hem començat, com ja és tradicional, amb els cinc minuts de silenci seguit de la també habitual interpretació de Cant del Ocells per part del músics de la plaça i del públic.

A continuació, en Pere Folguera ens ha explicat la manera amb la que es presentaran les propostes recollides. S’han recollit 265 butlletes que contenen, en total, 416 propostes diferents. En Pere ens informa de la diversitat de les propostes que van des d’acatar les sentències a fer un exèrcit, des de demanar intervenció divina a dir que deixem de fer l’imbècil.

Totes aquestes propostes s’han agrupat en set grans grups:

  • Aturem-ho tot
  • Actuem amb contundència
  • Manifestem-nos constantment
  • Desobeïm sistemàticament
  • Fem política i utilitzem les institucions
  • Estiguem alerta i escampem informació
  • Reclamem justícia i moltes coses més

De cada apartat hem pogut sentir el resum de les propostes, esmentades sintèticament, i una de cada apartat, escollida per la seva singularitat o originalitat ha estat llegida íntegrament. Al final de cada un d’aquests capítols dos integrants del grup de Glossadors de la Vila, han cantat uns versos inspirats en les propostes exposades.

Al final, a tall de resum, un dels membres de l’equip, després de remarcar que en tot aquest projecte de recollida i buidatge de les dades hi han participat una cinquantena de persones ha manifestat: Aquestes han estat les propostes fetes. Com dèiem abans, això no era un referèndum, una votació, una mera consulta, una estadística. Això era un encàrrec i un compromís. Així que posem-nos a treballar que se’ns ha girat feina.

L’acte es va concloure, com és habitual amb la interpretació dels Segadors.

Josep M. Jené

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab