TROBADA DE DILLUNS 23 DE DESEMBRE DEL 2019 A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Avui, hem compartit la trobada dels dilluns amb els companys de l’Orfeó Gracienc, una entitat amiga i molt arrelada a la nostra vila i al país, que fa del conreu de la música i del cant coral una eina de defensa de la identitat i de la cultura catalanes. Els músics de l’Orfeó, s’han unit als de la plaça a la interpretació del Cant dels Ocells.

El company Francesc Rosell ha parlat de la alegria que tots sentim pel reconeixement per part del Tribunal de la Unió Europea de la prevalença de la voluntat dels catalans sobre les injustes imposicions de l’Estat Espanyol i ha deixat clara la condició de diputats al Parlament de la UE dels companys Toni Comín, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont. També, hem celebrat l’alliberament dels tres companys dels CDR, en Xavier Duch, l’Eduard Garzón i en Txevi Buïgas, injustament tancats des del 23 de setembre i lamentat la, també injusta, condemna del MH president Quim Torra per part del TSJC.

En Ramon Botet, president de l’Orfeó Gracienc, ha fet una breu presentació de la entitat i comentat com s’assembla la situació actual de Catalunya a la que explicava la gent gran de la dictadura franquista. El nostre país, se’n va sortir llavors i se’n sortirà ara.

Tot seguit, l’Orfeó ha interpretat dues nadales a les que s’han afegit els nombrosos assistents i en Pep Fornés ens ha llegit una nadala especial dedicada als companys i companyes víctimes de la repressió. Després de la interpretació per part del cor de l’Orfeó de dues nadales més, els companys actors Mont Plans i Manel Barceló ens han recitat fragments del Poema de Nadal d’en J.M de Segarra.

Després del recordatori per part de l’Oriol de les activitats previstes per a la setmana vinent, l’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors, que avui ha sonat molt bé gràcies als companys de l’Orfeó Gracienc.

Volem aprofitar aquesta crònica per a desitjar a tots els amics de Gràcia, i molt especialment “als irreductibles” que dilluns darrera dilluns ens apleguem sota el nostre emblemàtic campanar, unes Bones Festes i que el 2020 ens dugui la llibertat i el retorn de les companyes i companys que, aquest any, tampoc podran passar el Nadal amb els que estimen. Esperem, que sigui l’últim!

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé