TROBADA DE DILLUNS 23 DE JULIOL A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Vila de Gràcia, 23 de juliol de 2018

Avui, malgrat la calor i la època de l’any, que fa que alguns companys estiguin de vacances o estiueig, els companys de la Delegació a Gràcia d’Omnium Cultural, el CDR de Gràcia i les territorials de Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia de l’Assemblea Nacional Catalana, ens hem tornat a trobar un bon nombre, superior a l’assistència habitual.

Avui, hem tingut un record molt especial per a la nostra estimada Carme Forcadell i per a la consellera Dolors Bassa, que fa quatre mesos que són a la presó, malgrat que ara siguin a Catalunya. No són on haurien d’estar: a casa amb els seus éssers estimats! Sense oblidar la resta de represaliats, com els consellers Raúl Romeva, Josep Rull i Jordi Turull.

Per a començar, ens ha parlat des de Ginebra, la Marta Rovira, que ens ha agraït la nostra lluita constant i ens ha animat a no defallir a la lluita contra el feixisme.

Ha seguit l’actriu Pepa Arenós, que ens ha llegit una carta de la consellera Dolors Bassa i el seu manifest “Cap dona a l’oblit”, on ens ha explicat la problemàtica de les preses polítiques i la frustració de sentir que s’és a Catalunya, però no s’és lliure de recórrer-la. Demana justícia i que perseverem a la nostra defensa de la dignitat. Perquè, hi ha drets, que no és demanen: s’exerceixen! Res, no serà en va.

Els companys Miquel i Jofre, els “Mali Vanili”, ens han animat de valent amb les seves versions, molt especialment l’adaptació de Hurricane, d’en Bob Dylan, “Harry Puplicane”al moment polític que vivim i la coneguda “Espanya, carinyo, lo nostre no funciona”. No ens hem aixecat de les cadires, perquè ja estàvem drets. Realment, ens hem quedat amb les ganes de sentir més cançons d’aquest parell, cosa que podrem fer el 21 d’agost a la plaça d’en Joanic.

La Xell Sota, ens ha dut les paraules del company Adrià Carrasco, del CDR d’Esplugues de Llobregat, que ha hagut de fugir de la justícia espanyola, davant del convenciment que seria sotmès a un judici polític, sense cap mena de garanties. Ha defensat el paper dels CDRs com a expressió de la gent del carrer organitzada i ens ha animat a seguir lluitant per a que es respecti la voluntat del Poble Català.

L’acte, s’ha tancat amb la presentació de tots els companys perseguits per a lluitar per la Llibertat de Catalunya, unes paraules de la companya Soledat Farré dedicades a les companyes víctimes de la repressió espanyola i el Cant dels Segadors amb crits demanant la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

Missatge de Marta Rovira des de Suïssa

Missatge del company Adrià Carrasco, del CDR d’Esplugues de Llobregat

CARTA DE LA CONSELLERA DOLORS BASSA