Amb l’assistència d’uns 500 graciencs, convocada per la Plataforma Gràcia per la Llibertat, ha tingut lloc l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics.

Hem començat amb l’habitual Cant dels Ocells, que ha anat seguit de la presentació de l’acte per part de la companya Maria Catà, que ha fet una petita introducció de la significació d’aquestes dates per a les companyes que lluiten al nostre costat per les llibertats de Catalunya i dels catalans, i ha presentat a les protagonistes de la següent intervenció.

Tot seguit les companyes Maria i Mariana del col·lectiu feminista “8 mil Motius” de Sant Cugat del Vallès ens han explicat la seva lluita en pro de les llibertats de Catalunya i de les seves dones. El 8 de març del 2018, van tallar la circulació dels trens de la empresa FGC i els demanen fins a uns 20.000 € de multa i penes de pressió que arriben als 5 anys. Una mostra més, de la repressió que patim per part de l’estat espanyol.

Després, la companya Pepa Arenós, ens ha llegit la carta que “Gràcia per la Llibertat” ha adreçat a l’ajuntament de Barcelona reclamant el retorn del llaç groc i de la pancarta que demana la llibertat dels nostres presos polítics. Quan ha acabat la lectura, la pancarta ha reaparegut a un balcó del costat, gràcies al patriotisme d’uns veïns.

Ha seguit el company Francesc Rossell recordant als presents les activitats previstes.

Com ja és habitual, l’acte, s’ha tancat amb els cants de la versió de “No serem moguts” i dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Lola Capdevila