TROBADA DE DILLUNS 28 DE GENER DEL 2019 A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Amb una assistència per damunt de la mitjana de l’habitual, convocada per la Plataforma Gràcia per la Llibertat, ha tingut lloc l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics.

Hem començat amb l’habitual Cant dels Ocells, i tot seguit la Lloll Beltran, que mai no falta a les nostres trobades setmanals ha llegit l’ordre del trasllat dels nostres companys presos a les presons de Soto del Real i Alcalá de Henares. Tot i tractar-se d’una paròdia, ni la càlida veu de la companya Lloll, ha pogut evitar que se’ns glacés el cor en sentir els terribles i despietats mots (internos i internas) com “la diligéncia” anomena a aquells i aquelles amb qui tantes jornades de lluita festiva hem compartit.

Després, l’escriptor Ramon Solsona, gracienc i que va viure a Gràcia fins als vint anys, ens ha llegit una sèrie de poemes que ens han recordat que, fins i tot enmig de la present repressió, la nostra és la Revolució dels Somriures.

Ha seguit el company Francesc Rossell recordant als presents les activitats previstes  per a aquesta setmana, condicionades pel calendari del trasllat dels companys i companyes presos a Madrid.

Com ja és habitual, l’acte, s’ha tancat amb els cants de la versió de “No serem moguts” i dels Segadors.

Ens hem acomiadat, convençuts de que, per desgràcia, no haurem d’esperar al proper dilluns per a retrobar-nos.

Joan Molina

En Ramon Solsona ens ha llegit uns poemes (francament molt bons!)

La Lloll Bertran ens ha parodiat la Diligencia de Ordenación Informando del Traslado de los Internos.

La cançó de la plaça: No ens mourem d’aqui

Cant del Segadors, per finalitzar l’acte.

Vídeos: Lola Capdevila

Fotos: Josep Casas

Fotos: Marià Sust.