TROBADA DE DILLUNS 3 DE FEBRER DEL 2020 A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Amb l’assistència d’uns 600 graciencs, convocat per la Plataforma Gràcia per la Llibertat, ha tingut lloc l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics.
Per començar el company Francesc ha presentat l’acte, exposant els fets mes importants de setmana passada.

Tot seguit, l’advocat, escriptor i antic magistrat Elpidio José Silva ens ha ofert una classe magistral sobre els orígens del Dret a Decidir, que s’expressa amb claredat a la oposició dels barons anglesos a Joan I al 1215, que va conduir a la Carta Magna, fonament del dret anglès, on s’estableix el dret a l”Habeas Corpus”. És a dir, al dret de tot acusat a comparèixer davant d’un jutge en un termini prudencial. També, ha fet referència al manifest, del 1620, dels Peregrins del Mayflower, que havien de fundar la colònia de Massachussets, origen de la gran tradicó democràtica americana, que (amb les seves limitacions) ha arribat als nostres dies. A aquests il·lustres precedents, ha oposat la situació de la justícia a l’estat espanyol, totalment dominada per la extrema dreta i que, seguint les directrius de poders que res tenen a veure amb la democràcia, està duent a terme l’actual repressió contra les nacions no-castellanes i de tradició veritablement democràtica, com Catalunya i Euskadi.

L’anomenat “Règim del 78” ha esdevingut una dictadura, dominada per una magistratura que actua al marge de la voluntat dels electors, fent esvair la il·lusió de democràcia en la que vivíem. Ha animat als presents a no deixar la lluita ni renunciar a uns drets, com el de decidir el nostre futur nacional, que ningú no ens pot legalment prendre.

Les paraules de l’Elpidio, han estat acollides amb entusiasme pels ciutadans que omplíem la plaça.

Després, ha parlat una companya del CDR del Farró, a Sant Gervasi, integrat a la plataforma Gràcia i Llibertat, que ens ha explicat les activitats que duen a terme. Ha estat aplaudida pels assistents.

Després del recordatori, per part de la Maria Catà, de les activitats previstes per a la setmana vinent, l’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé