TROBADA DE DILLUNS 30 DE JULIOL A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Vila de Gràcia, 30 de juliol de 2018

L’època de l’any, que fa que molts companys siguin de vacances, ha fet baixar força l’assistència.

Hem començat amb l’habitual Cant dels Ocells, que ha comptat amb la participació d’una companya cantaire.

La Maria Clausó, ens ha llegit la carta fictícia d’una presa política a la seva neta, obra d’Ever Blanchet. A la carta, l’àvia evoca els estius passats amb la seva neta, glosa els greus dèficits de tota mena que presenta el règim del 78, que ens volen fer passar per “democràtic”. També, explica que no és a presó per haver comès cap delicte, sinó per defensar els ideals d’una pàtria amb benestar per a tots els seus ciutadans. Alterna els paràgrafs amb fragments de “L’estaca”, el que dona força a la lectura de la carta. Acaba amb el convenciment de que no ens rendirem.

En Pere Sànchez, pare d’en Jordi Sànchez, ens diu que ha parlat amb els seu fill, i que sols li ha dit que ens digui una cosa “Moltes gràcies a tots!”.

L’acte, s’ha tancat amb el cant de la versió de “No serem moguts”, que s’ha convertit en l’himne oficiós de les concentracions dels dilluns, i el Cant dels Segadors amb crits demanant la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

Joan Molina

L’actriu Maria Clausó ha fet una lectura dramatitzada d’un text del dramaturg Ever Blanchet

“Moltes gràcies a tots!”, paraules d’en Jordi Sánchez adreçades als veïns de Gràcia pronunciades pel seu pare.

El dramaturg Ever Blanchet ha escrit, per l’acte d’avui, una carta d’una presa política a la seva neta. Es tracta d’una presa política i una neta ‘en abstracte’, ‘imaginàries’, en el sentit que podrien ser qualsevol d’elles o totes alhora. El text es titula Estimada Petita.