La celebració de Sant Medir no va ser pas un obstacle per als centenars de ciutadans que cada dilluns ens congreguem a la Plaça de la Vila per reclamar la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i en suport als represaliats, en l’acte que hi organitza el col·lectiu @GraciaLlibertat.

Vam començar puntualment a les vuit, amb cinc minuts de silenci, seguits pel “Cant dels Ocells”, a càrrec de músics i públic.

Tot seguit, en Cesc Rosell, en nom dels organitzadors, va iniciar els parlaments amb una referència al judici del Tribunal Suprem i amb la presentació dels tres convidats, en Bernat Puigtobella, en Jordi Gómez i l’Anna Crosas.

El primer convidat, en Bernat Puigtobella, filòleg, escriptor i editor de la revista digital «Núvol» va comentar que des de la revista envien periòdicament als presos un plec de vuit pàgines, que a finals de febrer han aplegat en paper com a número 28 de la revista i seguidament va llegir un llarg article que va començar amb les preguntes incisives que poden fer els infants en relació a personatges de l’actualitat política, va prosseguir amb reflexions sobre el lema «Ni oblit ni perdó» i va acabar amb comentaris sobre el pujolisme! Com que va ser un parlament força dens, us recomano l’article que ell mateix n’ha fet a la revista Núvol.

El segon convidat va ser el músic Jordi Goméz, cantautor de Cornellà, que ens va interpretar amb veu potent la cançó «Canvis» que dóna títol al seu primer CD.

La tercera convidada fou l’Anna Crosas, gestora cultural i membre d’Òmnium Cultural Gràcia, que ens va explicar la seva experiència com a assistent a una sessió del judici del Tribunal Suprem als nostres polítics, en què va tenir l’oportunitat de saludar i conversar breument amb en Quim Forn, la Carme Forcadell, en Jordi Cuixart, que li va transmetre agraïment i coratge, i especialment amb en Jordi Sànchez, que s’interessà per les concentracions dels dilluns a la plaça i li va dir «estic fort i ens en sortirem».

Finalment, l’Anna Olomí, en nom de l’organització, va fer el parlament de comiat, amb l’agraïment a músics i assistents i l’enumeració dels actes previstos per als propers dies:

  • Dimarts, 5 de març, la projecció del film «El professor de violí» al Cinemes Girona, a les 19:30, dins el cicle «Drets i Llibertats»
  • Divendres 8 de març, la Vaga Feminista» . Ací en trobareu tota la informació.
  • Dissabte 16 de març, la manifestació unitària a Madrid. L’AUTODETERMINACIÓ NO ÉS DELICTE. Aquí, hi trobareu més informació.

Tot seguit vam cloure l’acte amb la interpretació d’«Els Segadors», i amb crits d’ «Independència».

Enric Espelt

Vídeo: Aina Bussé

Fotos: Josep Casas

Fotos: Aina Bussé