TROBADA DE DILLUNS 6 D’AGOST A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Vila de Gràcia, 6 d’agost de 2018

Amb una força digna per a l’època de l’any i la onada de calor que encara patim, la delegació a Gràcia d’Òmnium Cultural, el CDR de Gràcia i les Assemblees Territorials de l’ANC de Sarrià-Sant Gervasi i de Gràcia, han organitzat l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics.

Hem començat amb l’habitual Cant dels Ocells.

L’exconsellera i actual delegada del Govern de Catalunya davant de la Unió Europea, Meritxell Serret, ens ha adreçat des de Brussel·les un missatge enregistrat amb unes paraules d’agraïment i ens ha encoratjat a no defallir i persistir a la nostra lluita per aconseguir la República.

El poeta Antoni Clapés ha llegit fragments del “Prefaci a Rèquiem” de la poetessa russa Anna Akhmátova, recordant la presó del seu fill; també un fragment de “La ciutat llunyana” d’en Màrius Torres amb el lament per la desfeta del 1939; del poeta basc Blas de Otero amb “Pido la Paz y la palabra”, on diu que sempre ens quedarà la paraula;  “Interpreta’m”, de Mireia Calafell; i de “Cambra de tardor“, de Gabriel Ferreter. Ha acabat, recitant les molt populars “Corrandes de l’exili” d’en Joan Oliver (Pere Quart), que ens han emocionat a tots.

L’acte, s’ha tancat amb el cant de la versió de “No serem moguts”, que s’ha convertit en l’himne oficiós de les concentracions dels dilluns, i el Cant dels Segadors amb crits demanant la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

Joan Molina

El poeta Antoni Clapés fent la lectura dels poemes

Missatge de la consellera Meritxell Serret