TROBADA DE DILLUNS 6 DE JULIOL DEL 2020 A LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Hem començat amb la interpretació del Cant dels Ocells per part dels músics de la plaça.

El company Pere Folguera fa una introducció recordant la necessitat de mantenir les precaucions escaients en la actual situació de sortida del confinament pel covid. Explica els aspectes més o menys tristos de la situació actual i detalla la desagradable sensació que va tenir en editar un vídeo amb les intervencions del fiscal Zaragoza. Personatge, que ha estat convidat pel Col•legi d’Advocats de Barcelona.

L’advocat Jordi Domingo, ens excplica les circumstàncies que han dut a la invitació del fiscal Zaragoza a parlar a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona i ens fa cinc cèntims de l’actual junta de la esmentada corporació animant l’independentisme a repetir l’èxit de la candidatura “Eines de País” a la Cambra de Barcelona, donant suport a un candidat sensible a les inquietuts de la societat catalana a les elccions al deganat de l’Advocacia Barcelonina que s’han de celebrar al juny de l’any vinent. Demana als assistents que “facin campanya” amb els advocats amb que es relacionen, per tal de fer possible aconseguir aquesta nova eina de País. Comenta que el proper 23 de juliol a les 13 h , hi ha una junta per aprovar (teòricament) la gestió de l’actual degana i els pressupostos. Molts advocats, hi aniran per mirar de tombar-ho; demana als assistents que animin al seus coneguts advocats a anar-hi i que es concentrin a la porta per a reclamant un Col·legi d’Advocats com cal.

L’explicació es acollida amb molts aplaudiments per part dels assistents.

Tot seguit, cantem “No ens fareu callar!” amb la nova versió estrenada en temps de confinament.

A continuació, la Pepa Arenós, ens llegeix un poema del poeta (i company a la plaça) Celdoni Fonoll del seu nou llibre titulat “Maleida Covid” i el poema “La Ginesta” d’en Joan Maragall. Amdues obres són aclamades per la audiència.

El company Oriol Francolí clou l’acte fent un breu recordatori de les activitats previstes per a aquesta setmana. Recorda que la setmana vinent farà mil dies de la presó dels companys Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i agraeix als assistents que, dilluns rere dilluns omplin la plaça de dignitat. L’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé

Fotos: Josep Casas