Organitzada per la plataforma Gràcia i Llibertat, amb una assistència dins de la mitjana habitual, té lloc la concentració per la llibertat del presos polític, el retorn del exiliats i en suport del represaliats.

Comencem amb l’habitual Cant del Ocells.

El company Francesc Rossell comenta els resultats electorals i les “aventures i desventures” de la Junta Electoral Central amb el tema de les eleccions europees i la qüestió dels llaços grocs. També esmenta que el Consell del Districte de Gràcia, va retirar la pancarta i el llaç del balcó del nostre Ajuntament, malgrat les queixes reiterades de molt graciencs. Ara, un cop passades les eleccions generals, la Plataforma GràciaLLibertat ha adreçat un nou escrit a l’ajuntament que ens llegeix la Pepa Arenós.

També felicita a la Montserrat Úbeda, de la llibreria Ona del carrer Gran, assídua a les concentracions dels dilluns, -que aquest no ha pogut venir-, perquè li ha estat concedida la Creu de Sant Jordi per la seva aposta decidida per preservar i difondre els valors de la literatura i de la llengua catalanes. Li agraïm també, l’enorme tasca que fa en suport dels presos i les preses polítiques i de les persones exiliades. Rep un fort aplaudiment.

Es dona pas al convidat d’avui, en Chema Claver, un “Catalán de Huesca”, ex-president de Súmate. Ens explica les seves vivències en venir a Catalunya i les raons que l’han dut a la militància independentista.

Segueixen l’habitual cant del “No ens mourem d’aquí”, i en l’apartat final la Lola Capdevila ens ha informat que en el sorteig del premi que vam fer el dilluns anterior, es van recollir a la plaça 2.217,50 euros en nomès deu minuts, que han anat parar a la caixa de solidaritat. Per últim en Joan Lluís Bozzo ha anunciat un acte que es farà aquest dijous a la cruïlla de la Gran Via amb la Rambla Catalunya. L’acte, ha acabat cm cada dilluns amb la interpretació del cant dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé