Amb l’assistència d’uns 700 graciencs, convocat per la Plataforma Gràcia per la Llibertat, ha tingut lloc l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics. L’acte d’avui, ha estat especialment dedicat a l’augment de la repressió contra el moviment d’alliberament nacional català.

Hem començat amb en Josep Isern, escriptor i blogaire de la Salut, que ens ha llegit la darrera carta (i, en van 69!) al seu blog dedicat a la seva neta. De la extensa i encoratjadora missiva, ens quedem amb la fi: “Que només els petons, et tapin la boca!”.

Tot seguit les companyes del grup, “Solidaritat Perifèrica” de Nou Barris, ens han explicat el cas del company Moisés, víctima de la mentida i la repressió feixistes. La seva demanda de solidaritat ha estat rebuda amb entusiasme pels assistents.

A continuació una companya del grup Irídia, que dona suport jurídic i legal als repressaliats, ens ha explicat el funcionament i activitat dels seus membres i la campanya de micro mecenatge que han endegat.

Després del recordatori de les activitats previstes per a la setmana vinent, que anirà marcada per la publicació de la sentència dels companys presos i la reacció del Poble Català, l’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé