Hem començat amb la interpretació del Cant dels Ocells per part dels músics de la plaça.

El company Oriol Francolí fa una introducció recordant la necessitat de mantenir les precaucions escaients en la actual situació de sortida del confinament pel covid. Explica el desig de que les organitzacions, que han contribuït al manteniment de la cohesió social a Gràcia al decurs dels temps difícils per a molts veïns que hem passat i encara duren, expliquin les seves accions. Comencem per Les Cosidores de Gràcia.

La Maria Catà (més coneguda per la seva activitat a la Secció de Dones de l’ANC) i la Marta Albertí ens expliquen la gènesi, motivació i activitat del grup de Cosidores de Gràcia, que va començar (tot just començat el confinament) per la necessitat de proveir de mascaretes de protecció als col·lectius més vulnerables en un moment en que les institucions no eren capaces d’atendre aquesta demanda i van acabar fent veritables equips de protecció individuals. Comenten la gran col·laboració rebuda de molts veïns amb aportacions de material i coneixements, del col·lectiu “la Barraqueta” que va cedir el seu local com a lloc de dipòsit del material confeccionat per la xarxa de cosidores, dels Sanitaris per la República que van facilitar el transport i la logística. Amb l’ajut d’aquest i d’altres col·lectius, ha estat possible fer arribar diversos milers de mascaretes i equips de protecció, no sols a persones de Gràcia o Barcelona, sinó d’arreu de Catalunya.

L’explicació es acollida amb molts aplaudiments per part dels assistents.

Tot seguit, cantem “No ens fareu callar!” amb la nova versió estrenada la setmana passada,

A continuació, la Pepa Arenós, ens llegeix un emotiu fragment d’un poema d’en Salvat Papasseit, que també és aclamat per la audiència.

El company Francesc Rossell clou l’acte fent un breu recordatori de les activitats previstes per a aquesta setmana i l’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Joan Molina

Fotos: Josep Casas

Vídeo: Joan Bussé

Fotos: Josep Casas