DILLUNS, 8 D’OCTUBRE DE 2018

Amb una assistència dins de la mitjana de les darreres convocatòries i amb la plaça ja fosca, la delegació a Gràcia d’Òmnium Cultural, el CDR de Gràcia i l’AT de Gràcia de l’ANC, han organitzat l’acte de cada dilluns en memòria dels presos, exiliats i represaliats polítics.

Hem començat amb l’habitual Cant dels Ocells, que ha anat seguit dels sons contundents del Grup de Percussió Kabum, habitual a tots els actes festius de la nostra antiga vila.

Després de que la companya Anna d’Òmnium Cultural agraís la seva col•laboració al grup i animés als presents a escriure als presos i exiliats, ha parlat la Ivet Mañelich, que ens ha explicat com i perquè ha esdevingut una repressaliada política. El seu delicte va ser participar a una “asseguda” davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 23 de febrer de l’any passat. Per aquest “delicte” el fiscal demana per a ella i als seus companys la pena de 2 anys i 6 mesos de presó. Aquest dilluns, estaven citats a declarar per als fets que se’ls imputen, però no ho han fet, en no reconèixer l’autoritat de la justícia espanyola a Catalunya. La companya Ivet, ha rebut el suport dels assistents a l’acte.

La mateixa companya ha clos l’acte, en no estar present la oficiant habitual.

L’acte, s’ha tancat amb el cant de la versió de “No serem moguts” i el Cant dels Segadors amb crits demanant la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

Ens hem acomiadat amb el desig de que la setmana vinent no calgui tornar-nos a trobar per demanar sinó per a celebrar l’alliberament dels presos polítics catalans i el retorn dels nostres exiliats.

Joan Molina