CONCENTRACIÓ SETMANAL PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS, EL RETORN DELS EXILIATS I EN SUPORT DELS REPRESALIATS DE LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Dilluns 20 d’abril de 2020, 20:05 h.

Confinats a casa és més present el desig de llibertat que tot ésser humà anhela, és per això que ara exigim, més que mai, #LlibertatPresosPoliticsIExiliats #UsVolemACasa

Obrim l’acte virtual a la Plaça: silenci, aplaudiments i escridassades

#GràciaACasa

La que sembla confinada des de fa molt anys és la justícia espanyola, perquè encara no ha sortit del seu fosc i llarg confinament dictatorial.

Contra la seva la injustícia retrògrada, nosaltres cantem el Cant dels Ocells

Enguany la Diada de Sant Jordi serà ben diferent. No podrem gaudir d’una de les festes més boniques i nostrades. En solidaritat amb el sector cultural, que pateix de valent, compartim la campanya llibreries obertes, un projecte de país assumit per Ómnium.

Ara fa un any van ser a la Plaça la coral Cantiga interpretant Oració al Senyor Sant Jordi, de Salvador Espriu, musicat per en Francesc Vila i recitat per la Pepa Arenós. Un poema que ha esdevingut un himne en defensa de la pau i de la nostra llengua.

Escoltem-lo.

Aprofitem per felicitar a en @jcuixart , en @jordialapreso i en @jorditurull una abraçada ben forta a tots ells i a la resta de presos i preses polítiques. Us volem lliures!!. Exiliats i exiliades us volem a casa!

El passat 13 de gener va morir la Isabel Clara Simó. A la plaça de la Vila vam voler homenatjar-la i la Carme Sansa ens va llegir part del seu discurs d’acceptació del 49è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, l’any 2017.

Escoltem-la tot seguit.

I en una setmana literària, com és aquesta, no ens podem oblidar de la poesia. Els companys de Teatre amb R de República @teatReambR, ens envien el poema Endavant! de la Joana Raspall, recitat per la Mon Plans. La poesia s’uneix a la lluita.

Gaudiu-lo.

El judici contra els síndics electorals de l’1-O ha estat ajornat. No volem l’ajornament, exigim la suspensió del judici, i la retirada dels tots càrrecs. Ho repetirem tants cops com calgui: VOTAR NO ÉS CAP DELICTE!!!!

Aquesta setmana passada hem recordat els 2 anys i mig de l’empresonament dels Jordis @jcuixart i @jordialapreso

També, els sis mesos que pateix presó preventiva, a Madrid, en Dani Gallardo , represaliat per protestar contra la sentencia del procès.

I aquesta setmana, precisament el dia de Sant Jordi, farà 2 anys i un mes que estan injustament empresonades la Carme Forcadell  i la Dolors Bassa @dolorsbassac

No esteu soles!!

 

El grup de Suport Mutu de Gràcia ens proposa, pel dia de Sant Jordi, omplir els balcons de roses i fer un intercanvi de llibres a l’escultura de la Colometa de la Plaça del Diamant. Netegeu bé els llibres. ?

Col·labora. Cerca el teu grup: https://linktr.ee/suportmutugracia
———————-

? Confinats a casa o a #PlaçaDeLaVila ni un pas enrere! No ens rendirem!

? Compartiu aquestes comunicacions perquè arribin arreu.

Noves fotografies d’actes anteriors a la Plaça a:
https://www.instagram.com/graciallibertat/

Exigim JUSTÍCIA, LLIBERTAT i DEMOCRÀCIA!!

Visca la Terra!