CONCENTRACIÓ SETMANAL PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS, EL RETORN DELS EXILIATS I EN SUPORT DELS REPRESALIATS DE LA PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

Dilluns 6 d’abril de 2020, 20:05 h.

Benvinguts a la concentració virtual per la #LlibertatPresosPoliticsiExiliats i en suport a les persones represaliades que convoquem cada dilluns la Plataforma @GraciaLlibertat a la #PlVilaAcasa de Gràcia.

Els #presospolítics ara confinats, i més tancats que mai a les presons, corren el risc de ser els grans oblidats enmig de la pandèmia del #COVID19.

Els presos polítics viuen la crisi del #COVID19 d’una manera especialment dura i injusta. Estan patint un doble càstig: el de seguir a la presó i l’estar allunyats injustificadament de les seves famílies.

El xantatge del Tribunal Supremo ha fet el seu efecte. Amenaçant i atemorint als funcionaris de les presons han obtingut el resultat buscat: dijous passat les juntes de tractament de les presons de Catalunya van denegar el confinament a casa dels presos polítics, exposant-los així al risc del contagi i dels amotinaments, i ignorant descaradament la recomanació l’ONU

Però no us oblidem mai, i encara menys en aquests moments tan complicats per vosaltres. Si fóssiu a casa, per passar el confinament amb la família, nosaltres continuaríem reivindicant la vostra innocència i la vostra LLIBERTAT IMMEDIATA.

Aquesta setmana els familiars dels presos polítics han esclatat a les xarxes. És insuportable tanta ignomínia i tanta crueltat. Tot el nostre suport i escalf a tots ells i elles @ACDretsCivils. Avui la @SusannaBarreda esposa de @jordialapreso ens adreça unes paraules a.

Finalment avui volem recordar, entre altres amics que aquests dies ens van deixant, al dramaturg Josep Maria Benet i Jornet que ha traspassat aquesta nit passada. “Ara vola lliure” com deia la seva filla @BenetCarlota.

I també volem retre un sentit homenatge als avis i àvies, els nostres grans savis. Quanta vida que s’escola en llits solitaris d’hospitals improvisats. Nascuts entre els xiulets de les bombes de la guerra civil, us vàreu deixar la pell i l’ànima per aixecar aquest país anorreat per quaranta anys de dictadura ferotge.

I ara, en la societat de la opulència i del saqueig del planeta, per falta de recursos, quina macabre ironia, us toca morir sols i allunyats dels vostres.

Quanta injustícia. Quina merda de societat hem fet. No us oblidarem mai. Per tots vosaltres!

VISCA LA TERRA!