La nostra lluita no s’ajorna

Butlletí núm. 64 (01-02-2018)

La nostra lluita no s’ajorna

Butlletí núm. 64 (01-02-2018)

La nostra lluita no s'ajorna

El dimarts 30 de gener ens vam concentrar davant del Parlament, tot i l’ajornament del Ple per investir el President de la Generalitat de Catalunya. Tal com hem après de la història del nostre país i hem demostrat en els darrers mesos, el moviment per la independència és i serà sempre no violent. El dia 30 de gener no és un dia qualsevol, és el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, com a referents que som per als nostres infants i joves, hem seguit en peu de pau per no retrocedir en la conquesta i defensa dels drets democràtics de Catalunya.

Des dels carrer, des de la societat civil organitzada, des de la nostra voluntat i esperança, continuarem treballant amb els partits polítics i la Presidència del Parlament per tirar endavant la investidura, malgrat les amenaces.

Dimarts a la nit vam desconvocar al Parlament, però la nostra lluita no s’ajorna. Ara, més que mai, ens cal la unitat de tot l’independentisme!

Ja podem presentar esmenes al Full de Ruta del Secretariat Nacional

Dijous 25 de gener vàrem celebrar una assemblea en la qual vam parlar de l’abast del Full de Ruta que ha presentat el Secretariat Nacional i que actualment es troba a disposició dels socis i les sòcies per presentar-hi les esmenes que considerin oportunes. Podeu consultar l’acta aquí.

Volem agrair totes les aportacions que es van exposar a l’assemblea i les que ens han fet arribar per correu electrònic. Ara és el moment de materialitzar-les, així que les hem d’escriure per poder-les valorar i votar a la propera assemblea que celebrarem el dimecres 7 de febrer a les 19h a la seu dels Lluïsos de Gràcia.

Procediment per presentar esmenes

Aquí trobareu la ponència del Full de Ruta.

Els socis de ple dret podeu enviar tantes esmenes com vulgueu a graciaperlaindependencia@assemblea.cat abans del dia 3 de febrer, indicant:

– Nom i cognoms de l’esmenant
– Correu electrònic de contacte
– Situació del text a esmenar dins el Full de Ruta (paràgraf)
– Tipus d’esmena: d’addició, de modificació o de supressió
– Text que apareix a la ponència de Full de Ruta
– Text amb l’esmena proposada
– Justificació/explicació de l’esmena que es proposa

Us adjuntem un formulari per facilitar la presentació d’esmenes. Ho podeu fer en aquest format o en el que vulgueu sempre que s’incloguin totes les dades: formulari per presentar esmenes.

Aprofitem per recordar-vos que és important que consulteu si esteu correctament inscrits al cens i que, per tant, no tindreu cap incidència per poder fer les votacions i acreditar-vos per assistir a l’AGO del dia 25 de febrer. Ho podeu consultar aquí

Les botigues del barri ens donen suport

Volem fer constatar el nostre agraïment pel suport que hem rebut per part de moltes botigues del barri, que ens fan costat obertament i ens han demanat domassos, pins i altres materials per tal de contribuir en fer difusió de les nostres lluites. Un nombre de comerços que amb el temps va creixent.

Les llibreries Ona (carrer Gran de Gràcia, 217) i La Memòria (Plaça de la Vila, 19) estan al nostre costat fent de trinxera cultural.

També destaquem el compromís de les botigues Arc Iris de roba per a homes i infants (carrer Gran de Gràcia, 196-198, Plaça Trilla), que per iniciativa pròpia han posat a la venda bufandes grogues amb la compra de les quals es realitza un donatiu de solidaritat amb l’ANC AT-Gràcia. A més, són un punt destacat en la venda de pins.

L’establiment Bo per Tu (carrer Puigmartí, 21), que està especialitzat en productes alimentaris sense al·lèrgens, també distribueix pins i s’ofereix com a punt de trobada i recapte de material.

Finalment, la botiga de moda Trastevere (carrer Mare de Déu dels Desamparats, 9) ofereix llaços grocs solidaris per a la Caixa de Solidaritat.

A totes vosaltres, moltes gràcies! 

INFORMACIÓ DE LES COMISSIONS

Et posem al dia de l’activitat de la Territorial i et fem partícep de les convocatòries

De la comissió d’extensió

Voluntari, voluntària, anima’t a participar en les sortides organitzades! És important que siguem el major nombre de persones possible. Aquests són els espais on pots col·laborar:

Parades: parades.gracia@gmail.com
Motxillaires: alcarrer.gracia@gmail.com
Multiparades del Barcelonès: alcarrer.gracia@gmail.com

Parades 

Aquest dissabte 27 de gener vam fer una parada especial per la festa de Foguerons celebrada al nostre barri. La parada, ubicada a Astúries – Fontana des de les 18h a les 00h de la nit, va estar molt concorreguda per gent que venia a aconseguir llaços, xapes i altres materials, així com per informar-se sobre el nostre punt de vista davant la situació política actual. També es van rebre molts donatius per la Caixa de Solidaritat. Cal destacar, que la majoria de persones que es van atansar a la parada es van mostrar molt esperançades i amb una gran determinació.

Setmanalment s’organitzen parades, si us hi voleu sumar tan sols fa falta que us apunteu mitjançant aquest enllaç: https://doodle.com/poll/wngipbnzd55rm33t.

Programació de parades a Gràcia gener-març
  1. Dissabte 3 febrer: Gran de Gràcia/Travessera de Gràcia, d’11 a 14h (matí)
  2. Diumenge 11 febrer: Passeig de Sant Joan/Còrsega, d’11 a 14h (matí)
  3. Dissabte 17 febrer: Plaça Joanic, d’11 a 14h (matí)
  4. Dissabte 24 febrer: Astúries/Gran de Gràcia (Fontana), de 18 a 21h (tarda)
  5. Dissabte 3 març (Sant Medir): Travessera de Gràcia/Mare de Déu dels Desemparats (mercat Abaceria), de 9 a 13h (matí)
  6. Dissabte 10 març: Astúries/Gran de Gràcia (Fontana), d’11 a 14h (matí)
  7. Diumenge 18 març: Passeig de Sant Joan/Còrsega, d’11 a 14h (matí)
  8. Dissabte 24 març: Astúries/Gran de Gràcia (Fontana), de 18 a 21h (tarda)

Apunta’t al doodle de parades

Motxillaires

Durant l’última campanya els i les motxillaires van fer una gran feina als barris on més feia falta informar i parlar amb la ciutadania. El resultat va ser molt satisfactori i diversos socis i sòcies s’han interessat en participar-hi.

De moment, la comissió està a l’espera de que s’aclareixi el panorama dels propers mesos i setmanes. Properament s’organitzarà una trobada per explicar les tècniques i tàctiques que ens han donat uns bons resultats per apropar-nos a la gent i que també són d’utilitat en qualsevol tipus de conversació amb familiars, amics o coneguts. Quan estiguin lligats tots els detalls de la trobada, enviarem un correu electrònic amb tota la informació. Mentrestant, ens podeu contactar escrivint a alcarrer.gracia@gmail.com.

En Peu de Pau (EPDP)

En Peu de Pau (EPDP) és una iniciativa que ofereix tallers conduits per formadors de Fem Noviolència (FNV) que s’organitzen des de les Assemblees Territorials de l’ANC o pels CDRs.

En aquestes formacions s’ensenya a controlar les emocions i a tirar endavant la lluita des del compromís amb la no-violència, el mitjà per aconseguir els nostres objectius. Actualment estem a l’espera d’acordar lloc i data per realitzar-ne un al barri de Gràcia. De moment en hi ha previstos a Ciutat Vella i Sant Gervasi, però també s’han d’ultimar els detalls.

A mesura que es concreti la informació, us avisarem tant de la formació a Gràcia com la d’altres indrets de Barcelona. Segurament serà ben aviat!

De la coordinadora

Hi trobaràs informació permanent i convocatòries diverses d’àmbit general

Correu electrònic: graciaperlaindependencia@assemblea.cat

Vine a col·laborar al local de la territorial

Com ja sabeu, obrim el local del carrer Robí, 22, els divendres, de 18h a 20h, com a punt de trobada i contacte presencial. Tenim estelades noves, domassos i informació.

Necessitem voluntaris

L’equip de repartiment de cartells i visites a comerços de l’ANC Gràcia necessita ampliar els seus voluntaris. Especialment, necessitem voluntaris que puguin repartir informació a comerços en horari comercial. Per participar, ens pots escriure graciaperlaindependencia@assemblea.cat 

EL MÉS CALENT, AL TWITTER

Hi trobaràs els tuits més punyents de la quinzena

Agustí Alcoberro

Carles Puigdemont

324.cat

Sergi Novo

Jordi Borràs

Racó Català

BREUS

T’expliquem coses que passen dins i fora de la Vila

El Rebost Solidari busca local, ens ajudes a trobar-lo?

Gràcia Participa busca local per instal·lar-hi el Rebost Solidari. Hauria de ser una planta baixa d’uns 500 m² amb accés de càrrega i descàrrega. En coneixes algun?

Gràcia Participa és una plataforma d’entitats i associacions veïnals de la Vila de Gràcia que ha cregut necessari organitzar-se per defensar que es desenvolupi el Pla de xoc contra la pobresa aprovat el mes d’octubre de l’any 2015 al districte. Està formada per veïns i veïnes de Gràcia que treballen per assegurar que tothom del barri tingui accés a aquelles necessitats més bàsiques com són l’alimentació, l’escalf i l’habitatge. Tot això a través de la implicació de les entitats del barri. Des del Rebost Solidari es preparen i entreguen lots d’aliments a famílies amb dificultats per cobrir la necessitat bàsica de menjar.

LA TEVA OPINIÓ ENS INTERESSA

La secció on pots conèixer l’opinió de diverses personalitats que parlen sobre el Procés Constituent

   Contra bords i lladres

Míriam Cano     Catorze – 29 de gener del 2018

(Carta a David Fernández)

 

“Tu ets aquesta resistència, la que fa causa pròpia de qualsevol injustícia, passi on passi”. Fins allà on m’arriba la memòria, mai t’he sentit alçar la veu. Al contrari: tot sovint cal parar molt bé l’orella perquè xerres fluixet, lluny de les grandiloqüències i els cops d’efecte que deuen ensenyar a les masterclasses d’oràtoria a què van assistir els que fan anar els “mirivostès” i els “ciudadanosdeapié” en els discursos buits que tant m’exasperen. En aquesta mena de societat de l’espectacle que engoleix la política, fins en temps tan difícils com els que vivim.

De tant en tant, d’entre aquells reguitzells de dades rigorosíssimes que els etzibes a aquells que et –ens– volen fer passar bou per bèstia grossa, se t’escapa un somriure espontani, ample i tímid, tranquil·litzador. També has serrat les dents de ràbia, davant la impunitat, la mentida i la fatxenderia d’aquells que, havent robat, somreien burletes. I sempre, sempre, en els petits gestos hi he vist una persona d’una humanitat que sobreïx.

T’escric això, tot esmorzant –no sóc amiga de les cartes obertes–, després de veure’t ahir al FAQs: vas aparèixer just després que aquell senyor del PP (Sergio, es deia?), esgotada la condescendència, passés als crits i als insults. Un cop més, el teu discurs va ser balsàmic. Pel que deies, per com ho deies, per la implacabilitat davant la mentida que justificava la repressió. Qualsevol repressió. Perquè vas deixar en evidència les formes testosteròniques, el salconduit de la ignorància que, malauradament, ens hem d’empassar cada dia al carrer, als mitjans i als Parlaments. Teníem la raó contra bords i lladres, el meu poble i jo, que deia l’Espriu. [Llegeix tot l’article]

 

AGENDA

De la Territorial

Dimecres, 7 de febrer: Assemblea de Socis a les 19h. Lloc: Lluïsos de Gràcia.

Diumenge, 18 de febrer: Assemblea General Ordinària de 12h a 13h.

De l’ANC

Divendres, 2 de febrer: Caminada pels presos polítics al centre de Barcelona. A les 19h a Plaça Catalunya.

D’altres entitats

Dijous 1 de febrer: Presentació del Protocol antifeixista de la Vila de Gràcia. A les 19:30h a l’Espai Jove La Fontana. Organitza: Arran Gràcia i CDR Vila de Gràcia.

 D’altres entitats

Dissabte, 3 de febrer: Ens quedem, convocatòria per fer una bustiada massiva al barri per fer arribar als i les veïnes dels blocs de pisos de propietat vertical una convocatòria d’autorganització. A les 10:30h a la Plaça Revolució. Organitza: Moviment Popular de Gràcia, Plataforma Veïnal Ens Quedem, Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia i Sindicat de Llogaters.

VÍDEOS

FA 4 MESOS VAM DEFENSAR LES NOSTRES INSTITUCIONS PACÍFICAMENT AL CARRER

HEM RECUPERAT EL PARLAMENT

‘ 155, I ARA QUÈ? ‘ – Xerrada d’Antoni Castellà a l’Orfeó Gracienc