Et vols presentar al Secretariat Nacional?

Butlletí núm. 66 (01-03-2018)

Et vols presentar al Secretariat Nacional?

Butlletí núm. 66 (01-03-2018)

Et vols presentar al Secretariat Nacional?

A l’Assemblea General Ordinària vam aprovar la data del 17 de març per fer les votacions de renovació del Secretariat Nacional.
Segons marquen els estatuts de l’entitat, el primer pas és tenir l’aval dels companys socis/es de la territorial per tal de poder optar a presentar candidatura. És per això que properament convocarem als socis/es de ple dret a una assemblea en la què els companys i companyes que vulguin presentar candidatura exposaran la seva proposta, els podrem conèixer i fer les preguntes que es considerin necessàries abans de procedir a votar l’atorgament.

Qualsevol soci/a de ple dret pot presentar la seva candidatura al Secretariat Nacional:
Totes aquelles persones que vulguin fer aquest pas, ho hauran de comunicar a la territorial enviant un email a graciaperlaindependencia@assemblea.cat abans del diumenge 4 de març (inclòs) per poder organitzar l’assemblea de validació que es celebrarà el dimarts 6 de març.

Al web trobareu el Reglament electoral i el cronograma amb tots els terminis.

 

Xerrada: Psicologia de la revolució

El fotògraf Jordi Rodri ens oferirà el dimecres 7 de març a les 20h una interessant xerrada sobre la psicologia de la revolució. Com reaccionen els nostres cervells en situacions de revolta? Com podem gestionar emocions tan extremes com l’eufòria i la por? Quines actituds podem fomentar i com podem aprofundir en l’autocontrol?

Si vols sumar-te a la reflexió i guanyar eines i estratègies, t’esperem el 7 de març a les 20h a l’Orfeó Gracienc (carrer Astúries, 83).

Gràcia groga

Aquest dissabte 3 de març es celebra Sant Medir a la Vila de Gràcia. Us imagineu omplir el barri de llaços grocs? El divendres 2 de març es farà un taller especial al carrer Robí per poder disposar-ne a la parada que muntarem per a l’ocasió. Serà a Travessera de Gràcia amb el Mercat de l’Albaceria i també disposarem de pins i altres elements. Convidem a tots el socis i sòcies a participar al taller o a lluir el seu llaç durant aquesta festa tan emblemàtica de la nostra Vila.

Per si no us n’heu assabentat, hem portat pins a l’acampada de plaça Catalunya, on s’està teixint la bufanda groga més llarga del món! Us animem a passar-hi una estona per donar i escald i fer punt, ja sabeu, 25cms, agulles del 8 i punt dret!

Aprofitem per recordar que l’11 de març a les 17h es farà una manifestació massiva a Barcelona, fem un 11S l’11 de març! A mesura que tinguem més detalls us informarem!

També volem reiterar el nostre agraïment a les botigues del barri que ens donen suport incondicional. Setmana a setmana es van sumant nous comerços:

 • La llibreria Ona (carrer Gran de Gràcia, 217) sempre ha estat al nostre costat. A més de disposar de pins, ofereix tallers per enviar cartes als presos polítics.
 • La llibreria La Memòria (Plaça de la Vila, 19) també està amb nosaltres fent de trinxera cultural.
 • També destaquem el compromís de les botigues Arc Iris de roba per a homes i infants (carrer Gran de Gràcia, 196-198, Plaça Trilla), que per iniciativa pròpia han posat a la venda bufandes grogues amb la compra de les quals es realitza un donatiu de solidaritat amb l’ANC AT-Gràcia, a més de disposar d’una Caixa de Solidaritat per a que la clientela hi pugui contribuir econòmicament. A més, són un punt destacat en la venda de pins i a la secció infantil posen hi ha guardioles i altres objectes ben originals.
 • L’establiment Bo per Tu (carrer Puigmartí, 21), que està especialitzat en productes alimentaris sense al·lèrgens, també distribueix pins i s’ofereix com a punt de trobada i recapte de material, a més de comptar amb una Caixa de Solidaritat.
 • La botiga de moda Trastevere (carrer Mare de Déu dels Desamparats, 9) ofereix llaços grocs solidaris per a la Caixa de Solidaritat.
 • La botiga de disseny gràfic Sabilana (carrer de l’Encarnació, 42) a més de distribuir pins, ens aporta cartells per fer difusió de la nostra tasca.
 • La botiga Mame (carrer Roger de Flor, 322) posa a disposició la polsera groga amb llaç per aconseguir donatius solidaris.

INFORMACIÓ DE LES COMISSIONS

Et posem al dia de l’activitat de la Territorial i et fem partícep de les convocatòries

De la comissió d’extensió

Voluntari, voluntària, anima’t a participar en les sortides organitzades! És important que siguem el major nombre de persones possible. Aquests són els espais on pots col·laborar:

Parades: parades.gracia@gmail.com
Motxillaires: alcarrer.gracia@gmail.com
Multiparades del Barcelonès: alcarrer.gracia@gmail.com

Parades 

Seguim amb les parades! El dissabte 17 de febrer em vam muntar una a la plaça Joanic i el 24 de febrer al carrer Astures amb Fontana! Com sempre, vam intercanviar opinions ambl a gent que es va apropar i vam seguir omplint els carrers de solidaritat i resistència.

Setmanalment organitzem parades, si us hi voleu sumar tan sols fa falta que us apunteu mitjançant aquest enllaç: https://doodle.com/poll/wngipbnzd55rm33t.

Programació de parades a Gràcia gener-març
 1. Dissabte 3 març (Sant Medir): Travessera de Gràcia/Mare de Déu dels Desemparats (mercat Abaceria), de 9 a 13h (matí)
 2. Dissabte 10 març: Astúries/Gran de Gràcia (Fontana), d’11 a 14h (matí)
 3. Diumenge 18 març: Passeig de Sant Joan/Còrsega, d’11 a 14h (matí)
 4. Dissabte 24 març: Astúries/Gran de Gràcia (Fontana), de 18 a 21h (tarda)

Apunta’t al doodle de parades

Motxillaires

De moment no estem fent crides de motxillaires com a tals, però s’està fent una tasca molt eficient durant el Mobile World Congress. Per al moment, no disposem encara del material per realitzar les sortides habituals, però més endavant farem una trobada per explicar i practicar la manera d’apropar-nos a la gent i mantenir-hi converses, unes estratègies que han resultat ser molt efectives.

Per a qualsevol informació, podeu enviar correu a: alcarrer.gracia@gmail.com.

En Peu de Pau (EPDP)

Com ja sabeu, s’estan fent tallers d’En Peu De Pau (EPDP) a tot el país per aprendre a controlar les emocions i portar endavant la lluita sempre des del compromís amb la no-violència, com a mitjà per aconseguir els nostres objectius.

El dissabte 14 d’abril al matí en farem un als Lluïsos de Gràcia. Cal fer prèviament inscripció en ferm, ja que hem de saber el nombre de participants per garantir el bon funcionament del taller, que consta de tres parts:

1. Gestió de les emocions
2. Estratègia no-violenta
3. Pràctica de l’acció no-violenta

També n’hi ha un de programat pel CDR de Sant Gervasi el dissabte 17 de març.

Per inscriure-us o per qualsevol informació podeu enviar correu a: graciaperlaindependencia@assemblea.cat.

De la coordinadora

Hi trobaràs informació permanent i convocatòries diverses d’àmbit general

Correu electrònic: graciaperlaindependencia@assemblea.cat

Vine a col·laborar al local de la territorial

Com ja sabeu, obrim el local del carrer Robí, 22, els divendres, de 18h a 20h, com a punt de trobada i contacte presencial. Tenim estelades noves, domassos i informació.

Crida per fer llaços grocs

Fem una crida a tots els socis i sòcies per a què feu llacets grocs a estones lliures, si podeu. En podeu fer de cinta, de ganxet… No donem l’abast per cobrir la ingent demanda que tenim i això és fantàstic, que ningú es quedi sense el seu llaç! Així en podrem oferir a tot arreu, com a les botigues per a què en tinguin disponibles pels seus clients.

Els podeu anar portant els divendres de 18 a 20h al local de Robí o a les hores que s’anunciï que estarà obert. També us podeu posar d’acord amb algú per fer-los arribar. Us animem també a participar en els tallers de llaços que es vagin organitzant i que ja us comunicarem per correu, com el del divendres 2 per tenir força llaços per Sant Medir i omplir els carrers de Gràcia de color groc!

Per a més informació, si us plau, adreceu-vos a: graciaperlaindependencia@assemblea.cat.

EL MÉS CALENT, AL TWITTER

Hi trobaràs els tuits més punyents de la quinzena

BTV notícies

ANC Gràcia

La Directa

CUP Països Catalans

ANC

ANC

BREUS

T’expliquem coses que passen dins i fora de la Vila

Gràcia Participa – Rebost Solidari camina endavant

Volem agrair a tots i totes l´esforç que vau fer el dimarts 20 de febrer per fer possible la descarregada de material corresponent a un supermercat Bon Preu, que gentilment ha fet una donació pel Rebost Solidari! Gràcies a això la iniciativa ha donat una passa endavant!

De moment el material està en un local cedit per l´Ajuntament i en veure tots aquests productes ens vam encoratjar en trobar un local definitiu per fer efectiu aquesta proposta tan necessària al barri. Si coneixeu algun local que ens sigui d’utilitat, no dubteu en escriure’ns graciaperlaindependencia@assemblea.cat, en aquesta notícia de beteve trobareu tots els detalls!

LA TEVA OPINIÓ ENS INTERESSA

La secció on pots conèixer l’opinió de diverses personalitats que parlen sobre el Procés Constituent

  Fins al monyo.

Carta a Anna Gabriel

 

Anna Bonet, Eli Borreda, Elisenda Rovira i Laia Soldevila   

Media.cat – 23 de febrer del 2018

Estimada Anna,

De nou, i segurament no serà l’última vegada, t’han fet diana d’insults, crítiques i mofes per una qüestió que no té res a veure amb les teves idees, declaracions o actes. I és que tens tots els números perquè no només allò que diguis o facis -sinó també i, sobretot, allò que portis per cobrir o ensenyar el teu físic- sigui el centre d’atenció d’aquesta caverna mediàtica, lamentablement cada vegada més caverna i més mediàtica.

Ser dona, d’esquerres i independentista és un triple combo mortal que et converteix encara més en el blanc perfecte d’un masclisme podrit però encara viu i amb massa altaveus. Després que, en els darrers temps, te les hagis sentit dir de l’alçada de puta, traïdora, amargada i malfollada, probablement no et deu haver sorprès tot el que alguns s’han permès el luxe d’opinar sobre tu des que has aparegut en una entrevista a la televisió suïssa, amb les ungles pintades, els cabells deixats anar i un clip recollint-te el serrell.


El cas és que si en comptes d’haver-te vingut de gust deixar-te créixer els cabells i posar-te un abric, haguessis decidit rapar-te’l i fer-te un tatuatge al braç, la reacció hauria estat la mateixa: criticar-ho, perquè sí. Perquè, més enllà de les qui analitzen seriosament tant els uns com les altres, hi ha qui només es fixa en les dones quan hi ha un canvi de pentinat, de vestit o de color de les ungles.

Un cop més, has estat objecte d’unes crítiques amplificades per la teva popularitat però que totes les dones hem patit en algun moment de les nostres vides de forma tristament quotidiana. En el teu cas i en el de moltes companyes, els mitjans de comunicació se senten alarmantment còmodes amb aquests atacs i, per extensió, amb un masclisme perenne i agressiu que tardem massa en eradicar del tot.

Quan no és una aixella és un serrell i, quan no, quelcom més insignificant com és un clip. Mai hauríem imaginat que una petita agulla de cabell seria tan màgica i podria deixar en evidència els qui ens ataquen indiscriminadament per voler-nos submises, callades i covardes. Sabem que la força, el convenciment i la valentia que has demostrat fins ara no tremolarà ni un segon per unes paraules que no tenen valor des del moment que qui les pronuncia no té cap honor, però seria injust no fer-hi front. Oposició frontal als qui, armats d’un poder subterrani i invisible, s’atreveixen a atacar el físic o l’estètica perquè la seva baixesa intel·lectual, moral i humana no els permet atacar el que hi ha darrere d’uns cabells més o menys modulats. Qui sap, potser inconscientment saben que tenen la batalla perduda. També en aquest terreny.

[Llegeix tot l’article]

 

AGENDA

De la Territorial

Dissabte 3 de març: Parada de l’ANC a Sant Medir. Lloc i hora: Travessera de Gràcia amb Mare de Déu dels Desemparats, de 9 a 13h.

Dilluns 5: Concentració per la llibertat dels presos polítics. Lloc i hora: 20h a la plaça de la Vila de Gràcia.

Dimarts 6: Assemblea de validació de les candidatures de l’AT de Gràcia per al Secretariat Nacional. 

Dimecres 7: Xerrada “Psicologia de la revolució”, a càrrec del fotògraf Jordi Rodri. Lloc i hora: Orfeó Gracienc, 20h.

 

Dissabte 14 d’abril: Taller d’En Peu de Pau als Lluïsos de Gràcia.

De l’ANC

Diumenge 11 de març: Gran manifestació entre les Drassanes de Barcelona i les portes del parc de la Ciutadella per exigir un acord de govern. Properament més detalls.


Dissabte 17 de març:  Eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC.Tota la informació al web https://assemblea.cat/Eleccions2018.

 D’altres entitats
 

Dissabte 3 de març: Sant Medir a Sant Gervasi. Organitza: Federació de Colles de Sant Medir.

 

VÍDEOS

OMPLIM L’AGO 2018, MARQUEM EL CAMÍ

4 MESOS DE FRED, 4 MESOS SENSE JORDI SÀNCHEZ NI JORDI CUIXART

4 MESOS D’INJUSTÍCIA