Un any sense els Jordis

Butlletí núm. 78 (18-10-2018)

Un any sense els Jordis

Butlletí núm. 78 (18-10-2018)

Un any de vergonya, un any de dignitat

Aquest dimarts 16 va fer un any de l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Els Jordis van ser injustament empresonats i per aquest motiu ens vam trobar de nou a plaça Catalunya per exigir la seva llibertat, cridant més fort que mai.

I és que ja portem un any de vergona, un any en el què ells han fet viva la paraula dignitat. Podreu reviure la jornada visualitzant el vídeo que encapçala el butlletí.

Nova Comissió del Procés Constituent

En aquests moments tan convulsos que estem vivint, la societat civil tenim moltes coses a dir, necessitem fer la nostra aportació sobre com volem que sigui la futura República catalana. Des de la coordinadora de Gràcia, hem cregut que seria interessant fer un recull de les idees que pugui aportar la nostre gent sobre el país que volem. Per això hem decidit crear la Comissió de Procés Constituent.

L’objectiu de la comissió és fer debats sobre diferents temes (les estructures d’estat, les relacions internacionals, la llengua, l’educació, la cultura, l’energia, el medi territorial, etc.). Recollirem els resultats dels diferents debats i els enviarem a les futures comissions de procés constituent que es vagin creant, i també afegirem idees a les que ja estan proposades.

Per aquest motiu us demanem la vostra col·laboració. La vostra participació és important, ja que tots som necessaris per assolir la República catalana de tothom i per a tothom. Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres:
pconstituent@graciaperlaindependencia.cat.

Apunta't al registre de votants de les Primàries Catalunya

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida per ampliar el registre de votants de Primàries Catalunya, unes primàries republicanes per garantir que el màxim nombre de ciutats i viles del país estiguin en mans independentistes.

La voluntat de l’ANC és apoderar la ciutadania, a través de la tria ciutadana, apostar per la renovació, a través d’un procés obert a tothom i aconseguir llistes transversals amb un objectiu comú: assegurar el mandat republicà i generar opcions reals de guanyar en ciutats clau, tot agrupant el vot independentista.

Per això, s’ha fet una crida a registrar-se com a votant al web primariescatalunya.cat, per obtenir el màxim nombre de registrats i, així, exigir amb la unitat i el compromís amb el mandat de l’1O als partits polítics.

A més, a la territorial de Gràcia necessitem voluntaris per al procés de validació del registre de votants. Us hi podeu inscriure a aquest formulari. Recordem que a Gràcia les persones interessades es podran registrar a les parades dels dissabtes i a la seu de la territorial del carrer Robí, 22, de 18.30 a 20 h.

Xerrada 'República, empremta de justícia i llibertat'

El passat dimecres 16 d’octubre vam fer una xerrada sobre qüestions jurídiques que va comptar amb les intervencions de Jordi Domingo, president de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya i portaveu de la plataforma Constituïm, i Dolors Feliu, vocal del Col•lectiu Praga i professora associada de Dret Constitucional a la UPF.

Durant el transcurs de l’acte es van tocar punts clau i molt interessants, com els drets civils i polítics, el dret a l’autodeterminació, el drets humans, la intervenció de l’autonomia i de la democràcia, la vulneració de drets i llibertats i els pactes internacionals.

La xerrada va tenir lloc a l’Orfeó Gracienc. Formar-se i estar al dia de la realitat jurídica i legal ens fa ciutadans i ciutadanes més preparades davant la situació de vulneració de drets humans que exerceix l’Estat espanyol i la conseqüent realitat política a Catalunya.

II Jornades de Consum Responsable per la República

Conjuntament amb el CDR de Gràcia, el dia 6 d’octubre vam celebrar les II Jornades de Consum Responsable per la República, aquest cop a la plaça de la Vila de Gràcia. 

Vam comptar amb l’assistència de força gent que va venir a informar-se i a sentir les ponències. Molta de la gent participant va canviar de companyia o de proveïdors allà mateix. I és que totes aquelles persones que volem fer la República i també aquelles que volem un país millor, sense empreses de l’IBEX ni portes giratòries, hauríem de fer aquest pas.

Voleu continuar pagant el sou a personatges com l’Aznar, el Felipe Gonzàlez, etc.? Si no ho voleu, canvieu de companyia ara mateix. És molt fàcil. No us heu de preocupar de res! I els bancs? Sou fans de CaixaBank, el Sabadell, el Santander,…? En tenim de millors, no us sembla?

Vaja, que no tenim excuses fer un canvi radical! 

INFORMACIÓ DE LES COMISSIONS

Et posem al dia de l’activitat de la Territorial i et fem partícep de les convocatòries.

De la comissió d’extensió

Voluntari, voluntària, anima’t a participar a les sortides organitzades! És important que siguem el major nombre de persones possible. Aquests són els espais on pots col·laborar (atenció, les comissions tenim nous correus electrònics):

Parades: parades@graciaperlaindependencia.cat
Motxillaires: motxillaires@graciaperlaindependencia.cat
Multiparades del Barcelonès: motxillaires@graciaperlaindependencia.cat

Programació de parades a Gràcia el mes d'octubre
  1. Dissabte 20 d’octubre a la Plaça Lesseps (11.00-14.00 h).
  2. Dissabte 27 d’octubre a la Plaça Joanic (11.00-14.00 h).

Apunta’t al doodle de parades

Parades 

La feina de les parades segueix i encara tenim dues parades a fer aquest mes d’octubre. Com ja hem repetit en altres ocasions, aquesta tasca dona visibilitat a l’assemblea i permet intercanviar informació amb els ciutadans sobre la situació política actual i els actes que s’organitzen, però també serveix per fer cures a nivell emocional. Les parades són sempre una oportunitat per captar nous socis o simpatitzants, així com per rebre donatius per a la Caixa de Solidaritat i Resistència i per a les famílies dels presos i exiliats. També són un punt important de distribució de llaços grocs i domassos i un espai per compartir amb altres entitats i fer xarxa. Per qualsevol consulta o suggeriment, podeu adreçar-vos a parades@graciaperlaindependencia.cat.

Us podeu apuntar a https://doodle.com/poll/5nihybznup6p5dyh.

De la coordinadora

Hi trobaràs informació permanent i convocatòries diverses d’àmbit general

Nou correu electrònic: coordinadora@graciaperlaindependencia.cat

Vine a col·laborar al local de la territorial

Com ja sabeu, obrim el local del carrer Robí, 22, els divendres, de 18h a 20h, com a punt de trobada i contacte presencial. Tenim estelades noves, domassos i informació.

Els dilluns a la plaça de la Vila

Trobar-se els dilluns és habitual, el dia 8 es va començar amb el Cant dels Ocells, que va anar seguit dels sons contundents del Grup de Percussió Kabum. Al seu torn, l’Anna d’Òmnium Cultural va animar als presents a escriure als presos i exiliats. Vam comptar amb la Ivet Mañelich, que ens va explicar com i perquè ha esdevingut una repressaliada política. El seu delicte va ser participar a una “asseguda” davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 23 de febrer de l’any passat. Per aquest “delicte” el fiscal demana per a ella i als seus companys la pena de 2 anys i 6 mesos de presó. 

EL MÉS CALENT, AL TWITTER

Hi trobaràs els tuits més punyents de la quinzena

Jordi Cuixart

Kasper Juul

Jordi Sànchez

Assemblea Nacional Catalana

Òmnium Cultural

Helena Vicente

BREUS

T’expliquem coses que passen dins i fora de la Vila

Nou mercat de l’Abaceria

L’assemblea de paradistes de l’Abaceria ha aprovat que el futur Mercat compti amb dues plantes de soterrani i no tres com estava previst inicialment, i que es reubiqui el Centre de Distribució Urbana. Segons el Districte de Gràcia, amb aquesta decisió, el projecte de mercat s’adapta a les necessitats expressades per paradistes, comerciants i veïnat al llarg dels darrers anys.

D’aquesta manera, el mercat definitiu comptarà amb una superfície de 3.595m2 i hi haurà una notable reducció en els terminis de les obres de rehabilitació, que han de començar a principis de 2020. La rehabilitació integral de l’edifici històric del Mercat de l’Abaceria preveu la incorporació de nous operadors que complementin l’oferta, com ara un nou espai d’economia cooperativa i un autoservei, i dota l’equipament dels serveis i logística que facilitin les diverses activitats que es desenvolupin.

Situat a la Travessera de Gràcia, al cor del barri des del S.XIX, el mercat de l’Abaceria és una referència del comerç de proximitat, essencialment de l’alimentari, al barri. Motor dinàmic de l’activitat comercial i de la vida social, és el major equipament comercial dins de l’Eix Comercial de Travessera de Gràcia.

LA TEVA OPINIÓ ENS INTERESSA

La secció on pots conèixer l’opinió de diverses personalitats que parlen sobre el Procés Constituent

 Tot un any

Jesús Lana

 

Catorze.cat – 16 d’octubre del 2018

Un any. Dotze mesos. Cinquanta-dues setmanes. Tres-cents seixanta-cinc dies. Vuit mil set-centes seixanta hores. Cinc-cents vint-i-cinc mil sis-cents minuts. Trenta-un milions cinc-cents trenta-sis mil segons.

El primer de batxillerat sencer de la meva filla, amb vacances incloses. Els vespres repassant problemes d’equacions. Gauss. Ruffini. Els nervis abans dels exàmens. L’alegria després de les notes. I al final les vacances, llargues i curtes, el cel net, la sorra calenta, el mar fred. Dies de mandra i nits de granissat i orxata.

Els àpats familiars per Nadal: el sopar a la basca, com li agradava a mon pare, i el dinar amb l’escudella i carn d’olla de ma mare, la més bona que menjaré mai. I els Reis a casa, escurant les festes i les últimes il·lusions. Més tots els sants i aniversaris que van esquitxant l’any d’ocasions per trobar-nos, amb la cadència coneguda i reconfortant de sempre.

Cinquanta-dos divendres a la tarda per gaudir, abans de desembolicar-lo, dels instants previs a un cap de setmana planificat fa mesos fins l’últim detall, o a un altre temptadorament en blanc. I encabat cinquanta-dos matins lleganyosos de dilluns que no arrenquen fins al primer cafè.

El concurs de truites per la castanyada. I rematar el cap d’any esmorzant ous ferrats. I la calçotada a l’hort del Sisco. I les trobades amb els vells (cada cop més) companys de classe. I un tast de vins de la Terra Alta d’on sortim mig torrats. I anar a sopar amb l’Olga al Set Culleres. I les festes del barri. I els dijous, pàdel, i després sopar.

Empassar-me sense respirar la primera temporada de The End of the F***king World, i la segona de Master of None. Escoltar la Paula Valls al PAS. Anar al cine, a les sessions en versió original dels dimarts a la nit. I al Nacional, al Romea i a la Flyhard. I al Foment, esclar. I al Camp Nou, cada quinze dies, decidit a no partir ni emprenyar-me més, i sortir emprenyat i patit. I guanyar una altra lliga i celebrar-la trist.

Baixar a comprar el pa i després passar per cal Tió per endur-me uns préssecs. I, de tornada, fer una copa de cava al Celler del Xavi. Sortir a córrer tot sol al capvespre, arribar a casa esgotat. Dutxar-me, posar-me el pijama i obrir una cervesa.

Mullar-me quan plou.

Fer cada nit un petó a la meva filla abans d’anar a dormir i ficar-me al llit –al meu llit– on l’Olga ja dorm.

Escriure articles com aquest per mirar, temo que debades, d’entendre tot el que us han pres. I per no oblidar. Trenta-un milions cinc-cents trenta-sis mil segons.

[Llegeix tot l’article]

AGENDA

De la Territorial

Dilluns 22 d’octubre: Concentració per la llibertat dels presos polítics. Lloc i hora: a la plaça de la Vila de Gràcia, a les 20.00 h.

De l’ANC

Divendres 19 d’octubre: Caminades pels presos polítics i el retorn del Govern a l’exili.
Lloc i hora: a Plaça Catalunya, a les 19.00 h.

Divendres 19 d’octubre: Sopar de carmanyola a Lledoners.
Lloc i hora: sortida a les 17 h. 

 

 

Divendres 21 d’octubre: Dinar Solidari. Casamance – Catalunya.
Lloc i hora: Mataró (plaça de Rocafonda), a les 12.30 h.

D’altres entitats

Dijous 18: “No hi ha República sense memòria”, tertúlia a càrrec de Roger Heredia dins de les xerrades organitzades per Birres per la República. Lloc i hora: Casa Vall (Plaça de Rovira i Trias, 2) a les 19.00 h.

VÍDEOS

UN ANY DE VERGONYA, UN ANY DE DIGNITAT

HO CANVIEM? UN ANY DEL 3-0

RECONSTRUCCIÓ DE L’ONADA DE L’11 S